Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
15:11 | 10/07/2023

Εκτός από τις αυξήσεις που θα δουν από τις αρχές του 2024 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι επιπλέον ενίσχυση για ένστολους και πανεπιστημιακούς προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης .

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί θα είναι από τους εργαζόμενους που θα ωφεληθούν από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

 Θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω αύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27%. Παράλληλα αυξάνεται το επίδομα παραμεθορίου κατά 30%.

Για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιπλέον της αύξησης στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και μπόνους ( αναπροσαρμογή) που φθάνει το 5%. Μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα, θεσπίζεται και ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 200 ευρώ.

Το στίγμα έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή προαναγγέλλοντας ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος μπορεί να περιμένει τουλάχιστον 70 ευρώ αύξηση μικτού μισθού ενώ για το επίδομα θέσης ευθύνης η αύξηση υπολογίζεται σε 30%.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή:  ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis