Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 18/12/2018

Ο ρωσικός κατασκευαστής όπλων Kalashnikov, που ιδρύθηκε το 1807, και προμηθεύει όπλα την Ρωσία από την εποχή των Τσάρων μέχρι και σήμερα.

Παρόλο που είναι πιο διάσημος για το όπλο AK-47, η εταιρεία - η πλήρης ονομασία της οποίας είναι η Kalashnikov Concern - έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο κατασκευαστή όπλων σε 27 διαφορετικές χώρες.

Ωστόσο, μερικά από τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα οπλικά συστήματα της, φαντάζουν εξωπραγματικά και μάλιστα, έχουν δεχθεί την κριτική, ακόμα και την χλεύη των ειδικών.

[custom:google-ads]

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή απόδειξη ότι τα πρωτότυπα αυτά χρησιμοποιούνται ή είναι κατάλληλα για το σκοπό που έχουν σχεδιαστεί. Ο Leonid Bershidsky, αναλυτής του Bloomberg, δήλωσε ότι τα περισσότερα πρωτότυπα της Kalashnikov είναι μόνο για επίδειξη και εντυπωσιασμό.

Ρίξτε μια ματιά στα15 πιο περίεργα νέα πρωτότυπα της εταιρείας που ακολουθούν - από τα προσωπικά αεροσκάφη έως τα τζιπάκια στην έρημο με πολυβόλα στις κορυφή τους.

1. Αυτό το επανδρωμένο UAV γνωστό ως "Concept Aircraft", το οποίο μοιάζει με μικροσκοπικό αιωρούμενο όχημα, βγαλμένο κατευθείαν από μια ταινία των «Star Wars». Δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η χρήση του.



Δείτε το εδώ χωρίς το προστατευτικό του κέλυφος. Το αεροσκάφος μοιάζει να προωθείται από οκτώ περιστρεφόμενες λεπίδες γύρω από τον πιλότο, ο οποίος δεν φαίνεται να ανησυχεί για την ασφάλεια του.




2. Τεθωρακισμένο επιθετικό σκάφος για τις "Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων" της Ρωσίας.



Στο παρακάτω, Χολιγουντιανό θα λέγαμε, δραματικό βίντεο επίδειξης το τεθωρακισμένο σκάφος δέχεται εικονικά πυρά πυροβολικού πυροβολικού, προτού φτάσει στην ξηρά και αναπτύξει το προσωπικό που μεταφέρει.



Η εταιρία Kalashnikov φαίνεται να έχει προσθέσει κάποια special effects για να αυξήσει το θέαμα.

Η εταιρεία λέει ότι το σκάφος έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 400 ναυτικά μίλια και συνοδεύεται και από ένα drone που ίπταται πάνω από το σκάφος ως πρόσθετη ασφάλεια.

3. Ο "Τουρίστας" ένα τζιπ ερήμου εξοπλισμένο με αυτόματο πολυβόλο τοποθετημένο στην οροφή



... το οποίο, μετά από προσεκτικότερη επιθεώρηση, μοιάζει με ένα απλό τζιπ ερήμου με ένα όπλο τοποθετημένο στην οροφή του.



4. Το "REX-1", ένα περίεργο όπλο, το οποίο -σύμφωνα με την Kalashnikov- μπορεί να καταρρίψει drones με ηλεκτρονικά κύματα, να μπλοκάρει της τηλεπικοινωνίες και τα σήματα WiFi, γεγονός που θα καθιστούσε άχρηστες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Εδώ είναι ένα βίντεο επίδειξης που έκανε η Kalashnikov:



5. Το "Zala 421-16E2", ένα drone επιτήρησης/παρακολούθησης, το οποίο μπορεί να επιχειρεί από απόσταση 22 μιλίων από τον ελεγκτή του, και χωράει σε μια μικρή τσάντα.



6. Η "Izh", μια "βαριά μοτοσικλέτα", η οποία έχει μέγιστη ταχύτητα 155 mph. Η μοτοσυκλέτα θα ενταχθεί στην αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.



Δείτε το "τρελό" διαφημιστικό βίντεο γι' αυτήν.



7. Αυτές είναι οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες που προορίζονται για χρήση από την Αστυνομία της Μόσχας.



8. "Igorek", το χρυσό ρομπότ που φαίνεται να αντλεί έμπνευση από την ταινία "Aliens". Η εταιρεία λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί για να "πραγματοποιεί καθήκοντα μηχανικής και μάχης", χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς θα κάνει.





9. Η "Ασπίδα", ένα φορτηγό ελέγχου του πλήθους σχεδιασμένο για τη Ρωσική αστυνομία με σκοπό τον έλεγχο των ταραχών. Είναι εξοπλισμένο με προστατευόμενη καμπίνα, κανόνια νερού, ασπίδα χάλυβα και μπορεί να αναπτύξει έναν τεράστιο πτυσσόμενο τοίχο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές. 



10. Αυτή είναι η νέα "αθόρυβη" ηλεκτρική μοτοσικλέτα, σχεδιασμένη για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες, η οποία είναι ιδανική για επιχειρήσεις αναζήτησης και επιδρομές, λέει η Kalashnikov. Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να παραμείνει αθόρυβη, αλλά η Kalashnikov λέει ότι «έχει ήδη περάσει τις πρώτες δοκιμές».



Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από το 0:27 και μετά για να τη δείτε σε δράση. 



11. Αυτό το ελεγχόμενο από την τεχνητή νοημοσύνη πυροβόλο όπλο μπορεί να ανιχνεύσει και να αναγνωρίσει στόχους, να καθορίσει προτεραιότητες και να ανοίξει πυρ αυτόνομα, λέει η Kalashnikov. Η εταιρεία λέει ότι το όπλο μπορεί επίσης να αποφύγει την καταστροφή αντικειμένων που δεν είναι επικίνδυνα, όπως ορισμένα ζώα.



12. Ένα γιλέκο που κατασκευάστηκε από την θυγατρική της Kalashnikov, Zala Aero, που υποτίθεται ότι εμποδίζει τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της θέσης αυτού που το φοράει. Βγαλμένο απευθείας από μια ταινία James Bond. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί.




13. Το σύστημα "Uran-6", ένας ανιχνευτής ναρκών ξηράς που μοιάζει αρκετά σαν ένα γεωργικό μηχάνημα.




Σύμφωνα με το διαφημιστικό βίντεο, ο χρήστης μπορεί να χειριστεί εξ αποστάσεως το μηχάνημα με ένα tablet.

ΒΙΝΤΕΟ

14. Το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή SVCh-308, το οποίο ο δοκίμασε ο Πούτιν κατά το παρελθόν.



15. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο CV-1, με άρωμα σοβιετικής εποχής, που θα κοντράρει τα Tesla του Elon Musk.



Η εταιρία Kalashnikov ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια στρατιωτικής έκθεσης στη Μόσχα τον Αύγουστο, θα έχει βεληνεκές 300χλμ και θα πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλετπα!

Πηγή Business Insider Australia
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis