Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 22/12/2023

Η καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία με το θάνατο ενός αστυνομικού αλλά και η στιγμή της σύγκρουσης της μηχανής της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφεται λεπτό – λεπτό από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Η περιγραφή τους είναι συγκλονιστική για τη στιγμή που βλέπουν τους δύο συναδέλφους τους στο οδόστρωμα.

Διαβάστε επίσης

Ο ένας από τους αστυνομικούς του περιπολικού αναφέρει:

Αντιληφθήκαμε μπροστά μας τρία αυτοκίνητα να κινούνται επικίνδυνα με ελιγμούς και μεγάλη ταχύτητα. Ο τρόπος οδήγησής τους έδειχνε ότι τα τρία οχήματα κινούνταν μαζί. Τους κρίναμε υπόπτους και αποφασίσαμε να τους ελέγξουμε. Τους κάναμε ηχητικά και φωτεινά σήματα καλώντας τους να σταματήσουν αλλά εκείνοι ανέπτυξαν μεγαλύτερη ταχύτητα. Τα οχήματα συνέχισαν να αγνοούν τα σήματά μας και να οδηγούνται επικίνδυνα κάνοντας ζιγκ ζαγκ με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κινούνταν κανονικά .Άλλαζαν συνεχώς λωρίδες κυκλοφορίας με απότομες ,κοφτές κινήσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που υπήρχαν στο δρόμο. Στο σημείο που η Λεωφόρος Αθηνών ενώνεται με την εθνική οδό υπάρχει μία μεγάλη δεξιά στροφή .Ακριβώς πάνω στη στροφή ,κατά την πραγματοποίηση ανεξέλεγκτων ελιγμών, τα δύο HUNDAI συγκρούστηκαν πλαγίως μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο οδηγός του πράσινου οχήματος να χάσει τον έλεγχο ,το όχημα να περιστραφεί εν μέση οδό, να προσκρούσει στο διαχωριστικό τσιμεντένιο στηθαίο της εθνικής οδού που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ρεύματα και να ακινητοποιηθεί στην αριστερή λωρίδα μπροστά μας με τη μούρη αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας κλείνοντάς μας το δρόμο και θέτοντάς μας σε κίνδυνο.

Εμείς προλάβαμε να φρενάρουμε αποφεύγοντας με δυσκολία την τελευταία στιγμή τη μετωπική σύγκρουση .Αμέσως σταματήσαμε με αναμμένο το φάρο ,αναμμένη τη σειρήνα και τα αλάρμ του περιπολικού. Αμέσως κατεβήκαμε από το όχημα και τρέξαμε να δούμε την κατάσταση του οδηγού .Αυτός προσπαθούσε να ανοίξει τις πόρτες για να διαφύγει αλλά εμείς προλάβαμε και τον ακινητοποιήσαμε. Όλα αυτά έγιναν σε δευτερόλεπτα και τότε ξαφνικά είδαμε μία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να μας προσπερνάει και μία δεύτερη να προσκρούει στο διαχωριστικό στηθαίο και αμέσως μετά στο πίσω αριστερό μέρος του περιπολικού μας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μετακίνησε βίαια το περιπολικό εμπρός και δεξιά. Ο συνοδηγός εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ο οδηγός εκσφενδονίστηκε προς τα εμπρός, χτυπώντας με δύναμη στο μπροστινό μέρος του προφυλακτήρα του πράσινου οχήματος. Αμέσως πήδηξα το στηθαίο και πέρασα στο αντίθετο ρεύμα που βρισκόταν πεσμένος ο συνάδελφος της ΔΙΑΣ και έκανα σήματα με αναμμένο φακό για να μην τον πατήσουν. Ο οδηγός αιμορραγούσε πολύ. Ο 20χρονος και οι συνεργοί του είναι αποκλειστικά υπαίτιοι των όσων διαδραματίστηκαν.

«Είδα τους συναδέλφους στο οδόστρωμα»

Σοκαρισμένος ο αστυνομικός της δεύτερης ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στην πρώτη μηχανή ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του:

«Φθάνοντας στην είσοδο της στροφής του Σκαραμαγκά αντιλήφθηκα σταματημένο περιπολικό αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και ακριβώς μπροστά του ένα πράσινο όχημα σταματημένο και με αντίθετη φορά .Έκανα αμέσως ελιγμό αποφυγής και συνέχισα ευθεία την πορεία μου. Εκείνη τη στιγμή ακούσαμε στον ασύρματο για πρόσκρουση δικύκλου της ομάδας ΔΙΑΣ με περιπολικό και ότι ένας από τους αναβάτες είχε εκσφενδονιστεί στο οδόστρωμα του αντίθετου ρεύματος Αντιλαμβανόμενοι της κρισιμότητας της κατάστασης επέστρεψα στο σημείο. Εκεί αντίκρυσα το υπηρεσιακό δίκυκλο των συναδέλφων να έχει σφηνώσει στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο με τον πίσω τροχό να έχει καβαλήσει πάνω στο στηθαίο. Στο μπροστινό τμήμα είδα σφηνωμένο σε εμβρυακή στάση τον συνάδελφο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και στο οδόστρωμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας τον δεύτερο συνάδελφο που είχε εκσφενδονιστεί εκεί. Αμέσως πλησίασα τον αστυνομικό στο πρόσωπο του οποίου διέκρινα αίματα από την καλύπτρα του κράνους και προσπάθησα να πιάσω το σφυγμό στην καρωτίδα που ήταν ιδιαίτερα ασθενής.»

Όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι ήταν στο σημείο ήταν κατηγορηματικοί ότι την ευθύνη για τα όσα έγιναν έχουν οι Ρομά που ήταν στην καταδίωξη. Σήμερα απολογούνται 20χρονος και ο 17χρονος, ο οποίος είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε καταδίωξη .Είχε εμπλακεί και στην καταδίωξη που έγινε το 2021 στο Πέραμα όπου τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας νεαρός Ρομά.

Τασούλα Παπανικολάου

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis