Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 19/12/2014

 

Την πρώτη του πτήση θα εκτελέσει, εντός των επομένων ημερών, το νέο αμερικανικό αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A. H πρώτη πτήση του αεροσκάφους Boeing 767-2C, της δοκιμαστικής δηλαδή έκδοσης του ΚC-46A, χωρίς τον μηχανισμό εναέριου ανεφοδιασμού, όμως, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. 


Αν οι δοκιμές αυτές αποδειχτούν επιτυχείς θα ακολουθήσουν νέες με το αεροσκάφος να πετά μεταφέροντας πλήρη εξοπλισμό, την ερχόμενη άνοιξη. 

Το πρόγραμμα του νέου αμερικανικού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού που εξελίσσει η Boeing έχει παρουσιάσει σημαντική καθυστέρηση. 

Η πρώτη πτήση του 762-2C ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο. Κατόπιν μετατέθηκε για το φθινόπωρο, αλλά και πάλι δεν έγινε. Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανησυχεί, εφόσον η εταιρεία έχει δεσμευτεί πως, σε κάθε περίπτωση, θα παραδώσει το αεροσκάφος το 2017.

Η Αμερικανική αεροπορία όμως δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της εταιρείας και του υπουργείου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Έλεν Παβλικόφσκι, η καθυστέρηση στην έναρξη των πτητικών δοκιμών είναι απίθανο να μην επηρεάσει την γενικότερη εξέλιξη του προγράμματος. 

Το 767-2C βασίζεται στο εμπορικό αεροσκάφος 767-200ER της Boeing. Προβλέπεται δε η παράδοση 179 ιπταμένων τάνκερ στην Αμερικανική αεροπορία, προς αντικατάσταση των γηρασμένων KC-135. 

Η Boeing έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα το 2017 και να το έχει ολοκληρώσει μέχρι τι 2027. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Αμερικανική αεροπορία.

Πηγή: Defence News
Μετάφραση-επιμέλεια; On Alert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis