Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κεφαλογιάννη
18:19 | 16/11/2023

Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας (Task Force) προκειμένου να συζητούνται και να εξετάζονται ειδικότερα ζητήματα της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα συμφώνησαν από κοινού η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη σε συνάντηση που είχαν χθες.

Στο μεταξύ στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών, στην προώθηση λιγότερων γνωστών προορισμών, στις ειδικές μορφές τουρισμού και στην προβολή τους στην αμερικανική αγορά. Η κ. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον αμερικανό πρέσβη για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση μαρίνων και χιονοδρομικών κέντρων, τη βελτίωση προσβασιμότητας παράλιων και τη δημιουργία καταδυτικών κέντρων.  

Διαβάστε επίσης

Έγινε ακόμη αναφορά στις υπάρχουσες σχολές τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού όπως επίσης και στις σχολές που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια για στελέχη διοίκησης τουρισμού. Επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Επιπροσθέτως η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης μίλησαν για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που θα μπορούσε να επέλθει με την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. Συζητήθηκε ακόμη το κατά πόσο μπορούν να επεκταθούν οι πτήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ το 2024, ώστε να καλύπτονται περισσότεροι προορισμοί συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ακτής, καθώς και να προωθηθούν οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Έμφαση δόθηκε, επίσης, στα οφέλη από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στην καλύτερη διαχείριση των προορισμών που υποδέχονται επισκέπτες κρουαζιέρας. Ο κ. Τσούνης τόνισε την μοναδικότητα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού που συνδυάζει θάλασσα, πολιτισμό, γαστρονομία, και τουρισμό πόλης. 

Ο αμερικανός πρέσβης επίσης συνεχάρη την υπουργό Τουρισμού για την χρονιά ρεκόρ που καταγράφεται φέτος για τον ελληνικό τουρισμό.   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis