Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police_intime
11:44 | 07/02/2024

Για «αργό θάνατο» για την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή αποφάσεις της ηγεσίας της σχετικά με την «αδρανοποίηση» των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων, κάνει λόγο ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης  κατέθεσε ως αναφορά την με αρ. πρ. 301/4/δ επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας  αναφορικά με τις  «αποφάσεις που αφορούν στην «αδρανοποίηση» των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων, με απώτερο στόχο, προφανώς, την κατάργησή του και την επιστροφή στο παρελθόν.»

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την επιστολή «κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η ενδεδειγμένη (;) κατ’ αυτούς, πολιτική, προσκρούει δήθεν σε συντεχνιακές «αντιστάσεις» που αποτρέπουν  τον εξορθολογισμό της κατανομής των αστυνομικών δυνάμεων και άρα, τη συνολική απόδοση της Ελληνικής Αστυνομίας.»  

Αναφέρεται ότι «Λασπολογώντας ασύστολα, αποκρύπτουν, φυσικά,  ότι στην Αττική υπηρετεί το 49% και άνω της συνολικής δύναμης, αλλά εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών, δεν είναι ποτέ εφικτή η αξιοκρατική και ορθολογική της αξιοποίηση» ενώ «Οι κακές αποφάσεις που λαμβάνονται στον τομέα της ασφάλειας, τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζετε, έχουν δυστυχώς και τραγικές συνέπειες.». 

Επισημαίνονται τα «οξυμένα τοπικά προβλήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Λάρισας»  που εντείνονται από  «την συχνή μετακίνηση δυνάμεων  της Διεύθυνσης , τις φυλάξεις στόχων, το αθρόο κύμα συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας του υπηρετούντος Αστυνομικού προσωπικού» καθώς και «πολλά άλλα σημαντικά προβλήματα, συνυφασμένα με τον αργό θάνατο της αστυνομίας, όπως:-η μη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας, -η μη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος,-η  καταστρατήγηση των διατάξεων που αφορούν στην προστασία του θεσμού της οικογένειας και της μητρότητας- πατρότητας και άλλες πρόνοιες που έχουν θεσπιστεί για το αστυνομικό προσωπικό, όπως ισχύει και στο λοιπό δημόσιο τομέα σε περιπτώσεις μεταθέσεων, αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών.»

Προτείνεται μια σειρά μέτρων  «επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του αστυνομικού σώματος,» και ζητείται από «την Ηγεσία τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποδείξουν ότι πραγματικά αντιλαμβάνονται τα τοπικά προβλήματα και αφουγκράζονται τη βάση του αστυνομικού σώματος που πραγματικά αγωνιά για το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας.»

Πηγή:  kosmoslarissa.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis