Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΡΙΣΕΙΣ
09:51 | 05/01/2024

Εχθές πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη.

Ο νέος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τις πρώτες του δηλώσεις έδωσε σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά,  "η εποχή άλλαξε, και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω".

Διαβάστε επίσης

Πηγές του Policenet.gr επισημαίνουν πως η επιλογή του χρόνου της αλλαγής της Πολιτικής Ηγεσίας μόνο τυχαία δεν είναι.

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι ετήσιες τακτικές Κρίσεις των Αξιωματικών τη ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα έχει τον "πολιτικό χώρο" για όποιες πρωτοβουλίες κρίνει εκείνος πως θα πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά.

χρυσοχοϊδης

Με απλά λόγια ο κ. Χρυσοχοϊδης αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις φετινές κρίσεις και εκτιμάται πως οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και σε κρίσιμα πόστα.

Άλλωστε αρκετά αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φανέρωναν που προετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εχει σημαντική πολιτική εμπειρία στο συγκεκριμένο νευραλγικό χώρο, λόγω των προηγούμενων τεσσάρων θητειών του, ωστόσο πολλοί από τους Αξιωματικούς που εμπιστευόταν έχουν αποστρατευτεί.

Ο πρώτος μεγάλος γρίφος (και κατά πολλούς ο πιο καθοριστικός) είναι ποιοι από τους σημερινούς Αντιστράτηγους θα παραμείνουν στην ενέργεια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαρροές ή "κλειδωμένες" αποφάσεις, εξέλιξη απόλυτα φυσιολογική, δεδομένης της εξαιρετικά πρόσφατης αλλαγής σκυτάλης στο τιμόνι του Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση οι κρίσεις αναμένεται να έχουν "βάθος" και μάλιστα το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis