Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 19/12/2023

Εκ των έσω ξεκίνησαν οι «ψίθυροι» για τον διοικητή ασφάλειας και δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού και τον συνεργάτη του - και τελικά κατέληξαν σε καταγγελία και έρευνα σε βάθος.

Αξιόλογα στελέχη του σώματος έβλεπαν πρακτικές που δεν ήταν συνηθισμένες και παρατηρούσαν έναν… μειωμένο ζήλο από τον προϊστάμενό τους για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης

Έβλεπαν αλλαγή συμπεριφοράς και κινήσεων ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν απομακρύνθηκαν αιφνιδιαστικά δυο από τα πιο πετυχημένα στελέχη της ασφάλειας τα οποία είχαν στις πλάτες τους μεγάλες εξαρθρώσεις με κιλά ναρκωτικών.

Μόνο το 2022 χειρίστηκαν υποθέσεις που έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» το σώμα όμως προφανώς ορισμένοι δεν ήθελαν... δραστήρια στελέχη δίπλα τους.

Κάποιες από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν μόνο το 2022 ήταν τον Δεκέμβριο το κύκλωμα της Σαλαμίνας το οποίο είχε ταλέντο στις ιχθυοκλοπές, τον Νοέμβριο προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε Βοτανικό και Μέγαρα και τον Οκτώβριο πέρασαν χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος στα Πετράλωνα.

Ενώ είχαν καταφέρει να βγάλουν εις πέρας πολύ δύσκολες υποθέσεις και είχαν πληθώρα συλλήψεων και τους καλοκαιρινούς μήνες ,ξαφνικά λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023 δέχθηκαν ένα mail - ενώ βρισκόντουσαν στο γραφείο τους - στο οποίο αναφερόταν ότι απομακρύνονται από την υπηρεσία χωρίς να υπάρχει απάντηση στο "γιατί" .

Απάντηση έχουν στελέχη του λιμενικού τα οποία σοκαρισμένα παρακολουθούν τις εξελίξεις. Θέλοντας να τηρήσουν την ανωνυμία τους δήλωσαν στο newsbomb πως ο κατηγορούμενος διοικητής επιχειρούσε να φτιάξει ένα "μαγαζάκι" - όπως το αποκάλεσαν - εντός του σώματος. Καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιούσε τα υπηρεσιακά οχήματα για προσωπικές του δουλειές ,έβαζε στον "πάγο" όσους δεν ήθελε, ενώ έβγαζε τις βάρδιες όπως τον βόλευαν για ...ευνόητους λόγους.

Αίσθηση είχε προκαλέσει εντός της υπηρεσίας και το γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο είχε «απενεργοποιήσει» ένα από τα πιο δυνατά του «όπλα». Τις ειδικές δυνάμεις του σώματος οι οποίες όταν αναλάμβαναν κάποια υπόθεση η επιτυχία ήταν δεδομένη, όμως για την δίωξη ναρκωτικών του λιμενικού τους τελευταίους 12 μήνες οι κομάντο… δεν υπήρχαν.

Κατερίνα Ρίστα

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis