Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το LAPD δοκιμάζει το TASER τελευταίας γενιάς της Axon
20:44 | 09/10/2023

Η Αστυνομική Επιτροπή του Λος Άντζελες ενέκρινε ομόφωνα ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους για τη δοκιμή του νέου Taser 10 της Axon.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης, ο αναπληρωτής επικεφαλής του LAPD Marc Reina δήλωσε ότι το νέο μοντέλο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου Taser 7. Το Taser 10 έχει εμβέλεια 45 πόδια και 10 μεταλλικά "δόντια" αντί για δύο. Προσφέρει καλύτερο έλεγχο και ακρίβεια, όπως είπε ο Reina στους Los Angeles Times.

Διαβάστε επίσης

Αρχικά, οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στα τέσσερα τμήματα με τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης Taser: Southeast, 77th Street, Central και Hollywood. Κάθε τμήμα θα λάβει περίπου 200 Taser 10 και οι αστυνομικοί στους οποίους θα ανατεθούν οι συσκευές θα έχουν υποχρεωτικά δύο ώρες πρόσθετης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον Reina το τμήμα ελπίζει να καταφέρει να συλλέξει δεδομένα μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να αποφασιστεί εάν θα προμηθεύονται τελικά μόνιμα το Taser 10. Οι 800 συσκευές θα κοστίσουν στο τμήμα περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του LAPD Michel Moore.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis