Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
εξιχνιαση
12:28 | 22/04/2024

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των Βουλγαρικών Αρχών, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 06-01-2024 στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας που διεξήχθη, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις αλλοδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), μέλη εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα μέλους της.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι η κόρης της αντιμετωπίζει έκτακτη ανάγκη, κατάφεραν να της προκαλέσουν σύγχυση και να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο παρέδωσε η ίδια σε δύο από τους δράστες, μετά από οδηγίες που τις έδωσαν.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας έχοντας διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τηλεφωνούν στα θύματα τους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη, με απώτερο σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το μέλος της ομάδας που τηλεφωνεί στα θύματά του, βρίσκεται συνήθως εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ η τηλεφωνική κλήση γίνεται συνήθως από απόκρυψη, αρχικά στο σταθερό τηλέφωνο των υποψήφιων θυμάτων και έπειτα στο κινητό τους, το οποίο τους γνωστοποιούν τα ίδια τα θύματά τους, με απώτερο σκοπό το μπλοκάρισμα αυτών, προκειμένου να μην μπορούν να τηλεφωνήσουν και να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα των δραστών και κατ’ επέκταση να μην μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές.

Ο τρόπος διαφυγής τους μετά την παραλαβή των χρημάτων γίνεται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ επιδιώκουν να αποχωρούν από τη Χώρα μας την ίδια ημέρα, προκειμένου να διαφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής ομάδας, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη – συνεργοί τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis