Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:04 | 17/07/2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ορκωμοσία των βουλευτών κατά την πανηγυρική συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες.

Λίγο μετά τις 10:30 έφτασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, αφού χαιρέτησε, ευχήθηκε: «Καλή δύναμη σε όλους μας».

Από τις πρώτες που έφτασαν στο Κοινοβούλιο ήταν η Νόνη Δούνια η οποία εξομολογήθηκε ότι είναι πολύ αγχωτικά τα νέα της καθήκοντα. «Θέλω να είμαι αντάξια των ανθρώπων που με πίστεψαν. Ήρθα με τον σύζυγό μου που είναι συγκινημένος» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

[custom:google-ads]

Λίγο αργότερα έφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 να κάνει λόγο για «πολύ μικρη ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη Δημοκρατία. Αμέσως μετά θα αρχίσει ένας νεός σκληρός αγώνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση. Εδώ δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

«Θα αντισταθούμε στις προσπάθειες νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και θα επανέλθουμε». Αυτό ήταν το σύντομο σχόλιο που έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στη Βουλή.

Το νέο προεδρείο

Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να εκλεγεί αύριο ο Κώστας Τασούλας.  Τις θέσεις των τριών πρώτων αντιπροέδρων αναμένεται να καταλάβουν κατά σειρά οι βουλευτές της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας. Στην θέση του τέταρτου αντιπροέδρου αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και στην θέση του πέμπτου αντιπροέδρου ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Λαμπρούλης.

Θέσεις αντιπρόεδρων δικαιούνται και η Ελληνική Λύση, καθώς και η ΜεΡΑ25.

Μετά την εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου μπαίνουμε στο κύριο μενού,  τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Ιουλίου στις έξι το απόγευμα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διαδικασία θα είναι τριήμερη. Θα κλείσει την Δευτέρα το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: thetoc.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis