Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 06/10/2020

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κοινές δηλώσεις.

Live οι δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Εκτός από το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό ο κ.Στόλτενμπεργ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο κ.Δένδιας στον κ. Στόλτενμπεργκ, θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του NATO χθες βρέθηκε στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis