Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:16 | 21/01/2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το "Μακεδονικό", η τυπική έναρξη του οποίου είχε προγραμματιστεί για τις 14:00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Πολίτες έχουν φθάσει στην συμπρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με συνολικά 500 ή και περισσότερα πούλμαν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.  

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι: Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος, π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ. 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κάλεσε το πρωί τον λαό σε πανστρατιά προσευχής για τη Μακεδονία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. (Βουλευτές ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ε.Κ. στην προσευχή του Άνθιμου).

Όπως κάθε φορά που διοργανώνεται ένα μεγάλο γεγονός, έτσι και σήμερα, ημέρα διοργάνωσης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει γεμίσει μικροπωλητές οι οποίοι πωλούν προϊόντα σχετικά με τη διοργάνωση. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, από νωρίς το πρωί, στήθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης πάγκοι με ελληνικές σημαίες, κασκόλ, μπλούζες και άλλα προϊόντα που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Επίσης, πολλές καντίνες έχουν πάρει τις θέσεις τους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου για να βρίσκονται σε ετοιμότητα όταν ο κόσμος αρχίζει να φτάνει στο χώρο.

Δείτε live: 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis