Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 18/02/2021

Η εικόνα που θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία της Αττικής θα είναι καθοριστική για την απόφαση των λοιμωξιολόγων αν θα μπορέσει να υπάρξει σταδιακή επαναλειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ή θα συνεχιστεί το lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου» δήλωσε  ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμώντας παράλληλα πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα.

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο , είπε και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Πάντως ο κ.Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έκανε γνωστό τον κυβερνητικό στόχο για άρση του απαγορευτικού την 1η Μαρτίου. «Προδιάθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς, είναι οι αυξανόμενες περιπτώσεις της βρετανικής μετάλλαξης και της αυξημένης μεταδοτικότητας που αυτή παρουσιάζει. Όπως επισημαίνουν δεν αποκλείεται να υπάρξει ξαφνική άνοδος της μετάλλαξης μέσα στις επόμενες ημέρες εξαιτίας της μετάλλαξης.

Εν αναμονή στη Θεσσαλονίκη

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας πάντως  στην Ώρα Ελλάδος του Open TV, έκανε λόγο για αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, που ωστόσο δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογεί περισσότερα μέτρα. 

Οι νέες κόκκινες περιοχές

Ιωάννινα και Κάλυμνος προβληματίζουν τις Aρχές και δεν πρέπει να αποκλείεται να μπουν στον χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Παράλληλα ακόμα 13 διάφορα σημεία της Ελλάδος φαίνεται να απασχολούν. Ειδικότερα εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται με σταθερό υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται και σε: Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Βοιωτία, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Αργολίδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κεφαλλονιά.

Προβληματίζουν οι διασωληνωμένοι

Η Αττική είναι και πάλι η περιοχή που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, στην Αττική καταγράφονται 231 κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο από τα συνολικά 755 κρούσματα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφονται 125 κρούσματα ενώ στην Αχαΐα οι νέες μολύνσεις φτάνουν τις 61. Στο κέντρο της Αθήνας ανιχνεύονται 70 κρούσματα.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis