Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:35 | 08/01/2015

 

 

Η θερμοκρασία σήμερα παραμένει κοντά στο 0 στην Αθήνα και φυσικά κάτω από το 0 βορειότερα στη χώρα. Εχουμε να σας προτείνουμε όμως μερικές απλές λύσεις που δεν απαιτούν έξοδα και μπορούν να σας ζεστάνουν ακόμα και σήμερα με μία απλή επίσκεψη στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας.

Μονώστε τα παράθυρά σας (μονά και διπλά)

 

 

 

 

Τα τζάμια σας, είτε είναι μονά είτε διπλά, έχουν τεράστιες απώλειες θερμότητας. Αρκεί να ακουμπήσετε το χέρι σας πάνω τους για να το καταλάβετε.

Η λύση μπορεί να έρθει από το πλαστικό ρολό με τις φυσαλίδες που έχετε σπίτι (ή όχι) και χρησιμοποιείτε συνήθως όταν μετακομίζετε για να αμπαλάρετε εύθραυστα αντικείμενα. Κόψτε το στις διαστάσεις των παραθύρων σας και κολλήστε το με σελοτέιπ για ν καλύψει όλη την γυάλινη επιφάνεια. Θα νιώσετε τη διαφορά αμέσως!

Κάντε την εξώπορτά σας φρούριο (στον αέρα)

 

 

 

 

Σίγουρα η πόρτα σας μπάζει αέρα (ελπίζουμε μόνο) από το κάτω μέρος της. Ακόμα και οι πόρτες ασφαλείας με το ειδικό λεπίδι, έχουν απώλειες. Θα έχετε δει στην τηλεόραση τα προϊόντα που αναλαμβάνουν να διακόψουν αυτές τις απώλειες θερμότητας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε το δικό σας ανεμοφράκτη με πολύ λιγότερα χρήματα. Μετρείστε το κενό κάτω από την πόρτα και με τις μετρήσεις αυτές πηγαίνετε στο χρωματοπωλείο σας ή στα υδραυλικά της γειτονιάς. Το μόνο που θα αγοράσετε είναι το γνωστό μαύρο αφρώδες μονωτικό που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για τις σωληνώσεις. Διαλέξτε αυτό που το σωστό πάχος για να κλείσει τη χαραμάδα στην πόρτα, κόψτε το κατά μήκος και τοποθετήστε στο αγκαλιαστά κάτω μέρος της πόρτας.

Κάντε το τζάκι σας να αποδίδει διπλά!

 

 

 

 

Είναι γνωστό ότι τα τζάκια παρ’ότι ζεσταίνουν ( ιδιαίτερα ψυχολογικά) χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας στην καμινάδα. Η λύση, αν δεν έχετε ήδη τζάκι με μαντεμένια πλάτη, είναι να δημιουργήσετε ένα τρόπο πολλαπλασιασμού της ανάκλασης της θερμότητας προς τα εσάς. Μπορείτε να το πετύχετε τοποθετώντας μερικές στρώσεις αλουμινόχαρτο στην πλάτη του τζακιού ή αν έχετε διάθεση για μία βόλτα στα σιδηρικά της γειτονιάς, αντίστοιχα με ένα φύλλο χαλκού. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο! Αν επιλέξετε να βάλετε απλά αλουμινόχαρτο προσέξτε να μην ακουμπάνε τα ξύλα πάνω του ενώ καίγονται.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis