Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 22/02/2017

Στις ΗΠΑ έχει ανοίξει μια τεράστια συζήτηση για τους περιορισμούς που θέλει να επιβάλει ο πρόεδρος Ομπάμα σχετικά με την οπλοκατοχή και μεγάλη μερίδα Αμερικανών αντιδρά. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και μικρά παιδιά πιάνουν τα όπλα των γονιών τους και πυροβολούν σκοτώνοντας μέλη της οικογένειας χωρίς να αντιλαμβάνονται τι κρατούν στα χέρια τους.

Στην έκθεση CES 2016, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκε το Identilock. Είναι μια έξυπνη κλειδαριά που τοποθετείται στο όπλο που έχεις ήδη στην κατοχή σου και κλειδώνει τη σκανδάλη.

Η κλειδαριά ξεκλειδώνει μόνο όταν αναγνωρίσει το δαχτυλικό αποτύπωμα του κατόχου και του επιτρέπει μόνο τότε να τραβήξει τη σκανδάλη και να πυροβολήσει. Αυτός είναι ένας τρόπος να αποφευχθεί σημαντικός αριθμός ατυχημάτων.

Το Identilock ενσωματώνει μπαταρία που έχει διάρκεια 6 μηνών, φορτίζει μέσω microUSB, είναι διαθέσιμο με τιμή στα 319 δολάρια και στοχεύει σε όσους έχουν όπλα στα σπίτια τους. Επομένως, απευθύνεται κυρίως στην αμερικάνικη αγορά.

 

identilock-03-570

identilock-01-570

 

 

 

identilock-02-570

 

techblog.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis