Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:24 | 26/07/2016

Δεκαεννιά νεκροί και 24 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία. Δράστης της τραγωδίας που έγινε στην περιφέρεια Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, είναι ο Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλος στο κέντρο. Οπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

 

 

 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία, "Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους". Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο. Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων. 

 

 

 

 

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιό πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis