Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 05/09/2017

Προς:  Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

        Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ   

 

Κοιν.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων   

Κύριε Αρχηγέ 

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας (έγγραφες και προφορικές) για το θέμα των  μεταγωγών κρατουμένων από τα νησιά προς την Αττική, με λύπη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται να εκδίδονται παράνομες διαταγές από την διοίκηση, τις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν οι Αστυνομικοί με την απειλή του πειθαρχικού ελέγχου.

Θεωρούμε ότι εκτός από παράνομο, είναι και απαράδεκτό οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να εκτελούν ακτοπλοϊκές μεταγωγές διάρκειας κατά μέσο όρο 15 ωρών ανά δρομολόγιο και στην συνέχεια οι ίδιοι αστυνομικοί να αναγκάζονται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφέρουν τούς Αλλοδαπούς κρατούμενους στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου & Αμυγδαλέζας .!

 Πλην όμως ο γολγοθάς των αστυνομικών δεν σταματά εκεί, αφού μετά από την παράδοση των αλλοδαπών, τις περισσότερες φορές παραλαμβάνουν ποινικούς κρατούμενους από την Αθήνα για την επιστροφή.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι αστυνομικοί είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι με δεδομένο ότι αναγκάζονται να εργάζονται συνεχώς για  περίπου 36 ώρες και να μένουν ξάγρυπνοι για πάνω από 44 ώρες.  

Κύριε Αρχηγέ 

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, για την επαναφορά της προγενέστερης κατάσταση και την παράδοση των κρατουμένων από τα νησιά στις υπηρεσίες μεταγωγών και αλλοδαπών της Αττικής για την μεταφορά τους στα  ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Επιπλέον θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο για τον τρόπο έκδοσης και την νομιμότητα των διαταγών.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

ΟΠρόεδρος

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

Ο Πρόεδρος

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ

Αντώνιος

Ο  Γεν. Γραμματέας

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis