Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:44 | 30/12/2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ευλόγως είστε περήφανα για τους αστυνομικούς γονείς σας

• Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι θύτες, αλλά και τα θύματα!

Στην έξαρση των εκφάνσεων βίας το τελευταίο διάστημα και στις απώλειες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας εν ώρα καθήκοντος, που υπενθυμίζουν το χρέος της πολιτείας, αλλά και την ανάγκη καλλιέργειας μιας άλλης κουλτούρας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για τη βράβευση των μαθητών που πέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη
Ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς από τον πρόεδρο των Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάση Νταβούρα να επιδώσει βραβεία σε παιδιά που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη «από καρδιάς τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη μεγάλη τους επιτυχία, όπως επίσης και τους γονείς, τις οικογένειες που στήριξαν τα παιδιά τους στο μακρύ αυτό ταξίδι της γνώσης». Όπως υπογράμμισε, «ευλόγως τα παιδιά είναι περήφανα για τους γονείς τους, για την αποστολή που επιτελούν στην Ελληνική Αστυνομία. Και εμείς ως πολιτεία και ως κοινωνία οφείλουμε ευγνωμοσύνη γιατί επιτελούν το καθήκον τους και έτσι μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια. Βεβαίως, όπως είπες αγαπητέ πρόεδρε, η αποψινή εκδήλωση σκιάζεται από τα τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών, τις απώλειες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας εν ώρα καθήκοντος, που μας υπενθυμίζουν και τις ευθύνες προς όσους υπηρετούν στην ΕΛΑΣ. Συνειδητοποιούν και οι πλέον κακόπιστοι ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι απλά επικίνδυνο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται κι από την πολιτεία».

Έξαρση βίας
Ο κυβερνητικός βουλευτής προσέθεσε ότι «δυστυχώς, ως κοινωνία βιώνουμε μια έξαρση εκφάνσεων βίας σε όλα τα μήκη και πλάτη· από την οικογένεια -ενδοοικογενειακή βία, γυναικοκτονίες- το σχολείο, μέχρι τον δημόσιο χώρο. Προφανώς, οι ευθύνες είναι πολλές και στην πολιτεία και στους εκπροσώπους κάθε μορφής εξουσίας. Αλλά και ως κοινωνία θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να παράσχουμε όλα εκείνα τα εφόδια στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας σε εξοπλισμό, σε μέσα, όπως και σε νομοθετικό πλαίσιο για να επιτελούν ακόμη καλύτερα την αποστολή τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε το τελευταίο διάστημα. Επίκεινται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να μην χρειάζεται ο αστυνομικός να συλλαμβάνει δυο και τρεις και τέσσερες φορές τον ίδιο παραβατικό άνθρωπο και να τον συναντά και πάλι έξω. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως πολιτεία ότι δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι θύτες αλλά και η κοινωνία, τα θύματα, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε».

Καλή σταδιοδρομία
Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη και πάλι τα παιδιά και τους ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία στο νέο τους ξεκίνημα, στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή τους». Τα προέτρεψε «να χαρούν τη φοιτητική ζωή, αλλά να θυμούνται και δυο πράγματα: “παν μέτρον άριστον” και “τα αγαθά κόποις κτώνται”. Άλλωστε, αυτό το γνωρίζουν. Για να πετύχουν τους στόχους τους έως σήμερα κοπίασαν. Αλλά με κόπους κερδίζει κανείς ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Και πάλι συγχαρητήρια, καλή πρόοδο, καλή χρονιά με υγεία!».

ΜΑΧ 2 29

ΜΑΧ 3 23

ΜΑΧ 4 21

ΜΑΧ 6 16

ΜΑΧ 5 18

MAX 7 2

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis