Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 13/09/2019

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα πυραυλικά συστήματα M270 (MLRS), μαζί με διάφορα οχήματα υποστήριξης, θα ενισχύσουν την άμυνα των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, η 41η ταξιαρχία του αμερικανικού πυροβολικού, η οποία ενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, είναι υπεύθυνη για την αποστολή 16 πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης M270A1 στην Ευρώπη.

Το M270 MLRS τέθηκε σε λειτουργία με τον αμερικανικό στρατό για πρώτη φορά το 1983. Το Πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης M270 ή (Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυροβολικού – ΠΕΠ) είναι ερπυστριοφόρο πυροβόλο, το οποίο κινείται με την βοήθεια ενός πετρελαιοκινητήρα και είναι Αμερικάνικης κατασκευής. Η παραγωγή του ξεκίνησε την δεκαετία του 80 με κατασκευαστές τις εταιρείες Lockheed-Martin, Diehl BGT Defence και Aerospatiale ενώ ο σχεδιασμός του όπλου έγινε το 1977 από την Vought Corporation. Τα πυραυλικά συστήματα τοποθετούνται σε Μοίρες Πολλαπλών Εκτοξευτών.

Το πυραυλικό σύστημα M270 είναι αποτελούμενο από την ερπυστριοφόρα πλατφόρμα Μ-993 και από το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Μ-269 (LLM). Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή βολής, ρουκέτες και πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missiles Systems), τα οποία δίνουν την δυνατότητα αποτελεσματικότητας του μέγιστου βεληνεκούς έως και 165.000 μ. (165 χλμ). Επίσης είναι ένα ευέλικτο πυροβόλο, το οποίο έχει και μεγάλη ταχύτητα η οποία φτάνει έως και τα 64 χλμ/ώ.

Το σύστημα εκτόξευσης και επαναγέμισης Μ-269 είναι κατασκευασμένο για την σκόπευση και προσβολή του στόχου, ενώ παράλληλα μπορεί να προστατέψει το πλήρωμα του πυροβόλου. Το πλήρωμα του, είναι αποτελούμενο από τρία άτομα: τον Αρχηγό Στοιχείου, τον Σκοπευτή και τον Οδηγό του πυροβόλου. Το τεθωρακισμένο μπορεί να εκτοξεύσει ρουκέτες με διάμετρο 227 χιλ., οι οποίες είναι ήδη συναρμολογημένες και συσκευασμένες σε εξαπλό φορέα. Η κάθε ρουκέτα είναι συσκευασμένη σε σωλήνα φτιαγμένο από ένα υλικό που ονομάζεται fiberglass που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της κατά την βολή και αποτελεί τον «σωλήνα εκτόξευσης» της.

 onalert.gr με αναδερόμενη πηγή: Defence Blog

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis