Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:40 | 31/12/2014

 

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω Διαδικτύου απατηλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο οποίο αναγράφεται -ψευδώς- ότι αποστέλλεται από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής. Στόχος είναι να παραπλανηθεί ο παραλήπτης και να αλιευτούν στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλα απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (αριθµό πιστωτικής κάρτας, ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου, κωδικό ασφάλειας κτλ). Εφόσον ανταποκριθούν, οι κωδικοί και τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων/παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του Διαδικτύου που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους (links), να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά, αφού οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υπηρεσιών πληρωμής δεν προβαίνουν σε επιβεβαίωση τέτοιου είδους ευαίσθητων οικονομικών στοιχείων, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

 

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis