Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:09 | 08/08/2016

Μια δεκαετία μετά τη σύσταση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Σώματος των Πεζοναυτών, (Marine Special Operations Command –MARSOC) οι Marine Raiders, οδηγούν ξανά τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (Islamic State group), εκπαιδεύοντας τοπικά στρατεύματα στην Αφρικανική Ήπειρο και διεξάγοντας επιχειρήσεις στο Θέατρο της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Σώματος των Πεζοναυτών (MARSOC), ενεργοποιήθηκε στις 24 Φεβ 2006, με σκοπό να συνεισφέρει στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής επιχειρήσεων στο Ιρακ, το Αφγανιστάν και αλλού.
Έχοντας αρχικά δημιουργηθεί από δυνάμεις που αντλήθηκαν από δύο Λόχους Αναγνωρίσεων, η MARSOC έφτασε να απαριθμεί τρία Τάγματα Ειδικών Επιχειρήσεων, το κάθε ένα με το δικό του Τάγμα Υποστήριξης, αναπτυγμένα στο Θέατρο της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Η MARSOC αναπτύχθηκε σε ένα ώριμο οργανισμό Ειδικών Επιχειρήσεων, τα τελευταία δέκα έτη και συνεχίζει να αναπτύσσεται» λέει ο Σγος Gen. Joseph Osterman «Είμαστε πρώτα απ’ όλα Πεζοναύτες και φέρουμε στις Ειδικές Επιχειρήσεις, το ήθος και την τιμή των Πεζοναυτών, το κουράγιο και τη δέσμευση στο σκοπό»

Ακόμα και όταν το Σώμα των Πεζοναυτών μείωνε την αριθμητική του δύναμη, εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού του, η MARSOC συνέχισε να αναπτύσσεται, μέχρι να φτάσει στην παρούσα δύναμη της των 2.700 Πεζοναυτών.
Σήμερα βρίσκονται αναπτυγμένοι σε όλον τον κόσμο, συμβάλλοντας στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

«Το προσωπικό μας και όχι ο εξοπλισμός κάνουν τη διαφορά» λέει το Osterman «Οι Μονάδες της MARSOC είναι περιζήτητες, λόγω του επαγγελματισμού και της αποδεδειγμένης μαχητικής αξίας των Στελεχών της.»
Στις 19 Ιουν η MARSOC, υιοθέτησε επίσημα τον τίτλο «Raiders», με σκοπό να τιμήσει την κληρονομιά της από τους προκατόχους της, κατά τον 2ο ΠΠ

Τα πρώτα τέσσερα Τάγματα, Marine Raider, ενεργοποιήθηκαν το 1948 και διεξήγαγαν ανορθόδοξο πόλεμο στο Θέατρο Επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού, ως επίλεκτο αμφίβιο, ελαφρύ πεζικό, συχνά πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
Απενεργοποιήθηκαν τον Ιανουάριο το 1944, αφού έλαβαν τον τίτλο «επίλεκτοι των επιλέκτων», μεταξύ των δυνάμεων του Σώματος των Πεζοναυτών.

Πηγή: militarydecisiongr.wordpress.com

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis