Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:00 | 13/10/2023

Από το σημείο που ξεψύχησαν 260 άνθρωποι επέζησε η Νόαμ Μανκέτ, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ όπου 3.000 νέοι πέρασαν τη νύχτα ακούγοντας rave μουσική και στις 6 το πρωί, παγιδεύτηκαν στην φρίκη.

«Πυροβολισμοί και εκρήξεις, ακούστηκαν ξηερώματα κι αρχίσαμε να τρέχουμε προς τα αυτοκίνητά μας. Μάς τηλεφώνησε όμως φίλη και μίλησε για εχθρούς που σκοτώνουν αδιακρίτως. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας είπαν να φύγουμε οδικώς και να κατευθυνθούμε νοτιότερα του Ισραήλ, αλλά όλα τα οχήματα σταμάτησαν στη θέα τρομοκρατών που πυροβολούσαν τον κόσμο. Ξεκινήσαμε κι εμείς να τρέχουμε και δεν σταματήσαμε για 4 ώρες ενώ πετάγαμε ότι μας βάραινε. Μετά από 4 ώρες βρήκαμε καταφύγιο, αφού άλλοι άνθρωποι σταμάτησαν για να μας βοηθήσουν και να μας μεταφέρουν. Εκατοντάδες ρουκέτες περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας. Κατά τύχη είμαι ζωντανή»

Διαβάστε επίσης

Στην ερώτηση της Χριστίνας Βίδου εάν μπορεί να κοιμηθεί, η Νόαμ Μανκέτ απάντησε:

«Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Φίλοι έζησαν την ίδια εμπειρία και όλοι αλλάξαμε. Νιώθουμε ανήμποροι και μικροί, φοβάμαι το σκοτάδι, τους θορύβους φοβάμαι να βγω με τσιγάρο στο μπαλκόνι, ακόμη και ο ήχος του αέρα μπορεί να με φοβίσει σα να γίνεται νέα επίθεση».

Το αιματοκύλισμα του μουσικού φεστιβάλ Supernova στο Ισραήλ ήταν από τις πρώτες επιθέσεις της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου. Οι μαρτυρίες μιλούν για απαγωγές, θηριωδίες, εκτελέσεις ακόμη και βιασμούς. Δεκάδες ξένοι τουρίστες αλλά και Ισραηλινοί αγνοούνται από την επίθεση.

www.ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis