Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
εθνική
18:28 | 30/12/2023

Τις τελικές επιλογές της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή 5/1, ανακοίνωσε σήμερα (30/12) η προπονήτρια της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, Αλεξία Καμμένου. Οπως αναμενόταν, η Αλεξάνδρα Ασημάκη συμπεριλήφθηκε στη 15άδα και επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 4,5 χρόνια (τελευταία συμμετοχή της ήταν στο Παγκόσμιο του 2019), κι αφού ενδιάμεσα αποχώρησε προσωρινά από την ενεργό δράση, έγινε μητέρα, πέρασε από ένα δύσκολο χειρουργείο και επανήλθε στις πισίνες ξεκινώντας από τη... δεύτερη κατηγορία. Η 35χρονη πολίστρια, που θεωρείται ως η κορυφαία φουνταριστή όλων των εποχών στο παγκόσμιο πόλο, παίρνει τη θέση της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη, η οποία απουσιάζει λόγω τραυματισμού.

Στη 15άδα της εθνικής επιστρέφει επίσης η Μαρία Πάτρα, η οποία έχασε λόγω χειρουργικής επέμβασης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, ενώ νέο πρόσωπο είναι η Σοφία Τορνάρου. Σε σχέση με την ελληνική αποστολή στο περσινό Παγκόσμιο, απουσιάζουν, εκτός της Μυριοκεφαλιτάκη, η Φωτεινή Τριχά και η Ελευθερία Φουντωτού.

Διαβάστε επίσης

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή για το Αιντχόφεν: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου, Βάσω Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελενα Ελληνιάδη, Σοφία Τορνάρου.

Η εθνική θα μετάσχει στον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά, την Ουγγαρία (5/1, 21:30), την Κροατία (6/1, 17:00) και την Ολλανδία (7/1, 19:30). Οι δύο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται κατευθείαν στα προημιτελικά, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα παίξουν ένα νοκ-άουτ αγώνα, με ομάδα από τον Γ΄ όμιλο, διεκδικώντας θέση στην οκτάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η εθνική γυναικών θα επιδιώξει να επιστρέψει μετά από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Την πρόκριση για το Παρίσι θα πάρει μέσω Αϊντχόφεν μία ομάδα, εξαιρουμένων αυτών που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο (Ολλανδία, Ισπανία και Γαλλία). Αν δεν τα καταφέρει, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει μία τελευταία ευκαιρία τον Φεβρουάριο, στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου θα διατεθούν τα δύο τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis