Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 06/03/2024

Την 04 Μαρτίου 2024, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. Τριαντάφυλλο Ιωάννη, και αναφερθήκαμε στα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό των υφιστάμενων υπηρεσιών, όπως το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά καθώς και τον Σταθμό Ελέγχου Διαβατήριων Συναλλάγματος Πειραιά.

Στην περιοχή αρμοδιότητας των ανωτέρω υπηρεσιών υπάγεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με τεράστια εμπορική και επιβατική κίνηση, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και αποτελώντας ένα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες (τουρίστες και ναυτικούς), που κάθε χρόνο αυξάνονται και κατά συνέπεια επιβάλλεται να μεγαλώνει και ο αριθμός των πιστοποιημένων και εκπαιδευμένων Αστυνομικών του συγκεκριμένου διαβατηριακού ελέγχου.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, αναφερθήκαμε στην άμεση και κατεπείγουσα ενίσχυση των παραπάνω Υπηρεσιών με προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, λόγω και του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που θα διευκολύνει αλλά και θα συμβάλει ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες, να επικεντρωθούν στο ευαίσθητο κομμάτι του χειρισμού θεμάτων, εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Διαβατηριακού ελέγχου. Τονίσαμε δε ότι, υποχρεωτική θεωρούμε την ενίσχυση του Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων & Συναλλάγματος Πειραιά (Σ.Ε.Δ.Σ Πειραιά), λόγω της τεράστιας, για μία ακόμη χρονιά, αύξησης της κρουαζιέρας με ταυτόχρονη αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά και της καθιέρωσης του λιμανιού του Πειραιά ως λιμάνι Home Port, δλδ όχι μόνο Transit επιβάτες αλλά έναρξη και λήξη των ταξιδιών της κρουαζιέρας, επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών και ναυτικών με αποτέλεσμα και την αύξηση Αποναυτολογήσεων και Ναυτολογήσεων λόγω της επιπλέον αλλαγής πληρωμάτων. Ταυτόχρονα του υπενθυμίσαμε για δικές του ενέργειες αρμοδιότητας το υπ΄αριθμ. 008 από 22-2-2024 έγγραφό μας (ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ).

Επίσης, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αναλογικά και σε σχέση με τα εξειδικευμένα αυξημένα καθήκοντα, αιτηθήκαμε, την ισομερής και αξιοκρατική διαχείριση του, την απεμπλοκή των ανωτέρω υπηρεσιών από μέτρα τάξης, αποσπάσεις, διαθέσεις και ενισχύσεις άλλων υπηρεσιών και την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για απόσπαση-μετάθεση προς αυτές τις υπηρεσίες.

Τέλος, επειδή συχνά μέλη μας διατίθενται στο Τμήμα Επιστροφών για μεταγωγές στο εξωτερικό και σε τρίτες χώρες μέσω FRONTEX, προτείναμε να εισηγηθεί η αρμόδια υπηρεσία στο Αρχηγείο και εν συνεχεία με τη συμμετοχή και του δευτεροβάθμιου οργάνου μας της Π.Ο.ΑΣ.Υ, να πετύχουμε τη καλυτέρευση του κανονιστικού πλαισίου για τις μεταγωγές στο εξωτερικό διασφαλίζοντας περισσότερο τους συναδέλφους θεσμικά, αλλά και οικονομικά με την αύξηση των οδοιπορικών κλπ., στα πρότυπα της ευρωπαϊκής Frontex.

 

Ο κ. Ταξίαρχος, γνώστης των ζητημάτων της Διεύθυνσης, συμμερίστηκε τα προβλήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους. Τέλος, του ευχηθήκαμε καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της νέας του τοποθέτησης και κάθε επιτυχία στο έργο του, ανανεώνοντας το ραντεβού και ευελπιστώντας η καλή πρόθεση που διαπιστώσαμε στην πρώτη μας συνάντηση να συνεχιστεί με όλες τις ανωτέρω δεσμεύσεις να γίνουν πράξη προς όφελος των συναδέλφων και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Λιότσος Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας

Μαλαχία Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis