Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:09 | 08/01/2024

Πρόταση για ασφαλισμένους Αστυνομικούς στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για την βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. Πολλά έχουν ειπωθεί για του λόγους που το οδήγησαν στη κατάσταση αυτή. Ένας από αυτούς είναι η ιστορική συγκυρία του παρελθόντος, η οποία οδήγησε στο Μ.Τ.Σ. την ομάδα πού κατά εκείνες τις εποχές θεωρούταν ως ´´ αδελφό σώμα ´´, την πρώην χωροφυλακή. Πολλά έχουν γραφεί για το τι πρέπει να γίνει. Κάποιοι προτείνουν την αποχώρηση τους από το Μ.Τ.Σ. και την ένταξή τους στους φορείς επικουρικής ασφάλισης που ήδη υπάρχουν στο χώρο της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Προφανώς, προκειμένου οι φορείς αυτοί να αναλάβουν την ασφάλιση των αστυνομικών, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν σε ότι αφορά τα έτη ασφάλισης των ενεργών αστυνομικών και τις τρέχουσες παροχές των ήδη συνταξιούχων. Συνεπώς θα δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό πρόβλημα στο Μ.Τ.Σ. εάν κληθεί να αναλάβει τη χρηματοδότηση. Το πιο σημαντικό στην περίπτωση αυτή που δεν λαμβάνεται υπ’ όψη, είναι ότι οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους στο Μ.Τ.Σ. Ο εργοδότης τους για πολλά χρόνια δεν κατέβαλλε εισφορές εργοδότη, αλλά ούτε πρόβλεψε πόρους προς όφελός του ταμείου για αυτούς.

Το πιο ωφέλιμο για το ταμείο θα ήταν η εύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή τους. Αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να είναι στη μορφή ποσοστού επί των προμηθειών παντός υλικού, δαπανών, καθώς και εκμεταλλεύσεων της αστυνομίας . Κάτι αντίστοιχο με αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η διοίκηση του Μ.Τ.Σ., η ΕΑΑΣ, καθώς και αντίστοιχα οι Ομοσπονδίες των εν’ ενεργεία στρατιωτικών και αστυνομικών.

Σχης (ΠΖ) εα. Παπαθανασίου Γεώργιος                            

Πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Πρώην Ταμίας ΕΣΠΕ.ΗΠEIΡΟΥ   

Πηγή:   politisopliths.blogspot.com

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis