Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:39 | 19/05/2021

Το πιο προηγμένο επιθετικό ελικόπτερο της Ρωσίας, το διαβόητο Mil Mi-28NM αναβαθμίστηκε με πυραύλους νέας γενιάς, σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδιαστή του αναπτυξιακού προγράμματος ελικοπτέρων μάχης της κρατικής εταιρείας Rostec,  ο οποίος αποκάλυψε και άλλες πληροφορίες αναφορικά με τις νέες δυνατότητες του.

Το νέο «καμάρι» της Ρωσίας  ενσωματώνει νέα οπλικά συστήματα και τεχνολογίες που θα του επιτρέπουν να διαθέτει τρομερή δύναμη πυρός στο πεδίο μάχης αλλά παράλληλα να συνεργάζεται και νε επικοινωνεί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) για να πραγματοποιούν αποτελεσματικά πλήγματα ακριβείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου, οι νέοι πύραυλοι και οπλικά συστήματα του επιθετικού ελικοπτέρου δίνουν την ικανότητα στο Mi-28NM να χτυπά εχθρικούς στόχους, χωρίς να εισέρχεται στο πεδίο αεροπορικής άμυνας του αντιπάλου. Παράλληλα, η ενσωμάτωση του ελικοπτέρου Mi-28NM στον ενιαίο ψηφιακό χώρο πληροφοριών και αναγνώρισης στο πεδίο της μάχης ενισχύει την αποτελσματικότητα της δύναμης πυρός του.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο νέος πύραυλος με τον οποίο θα εξοπλίζεται το ελικόπτερο, που ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτηρίζει ως «πολυλειτουργικό» ενώ ακόμα τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τα δεδομένα και τις πληροφορίες με τις οποίες θα τροφοδοτείται το Mi-28NM από άλλα φίλια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που θα επιχειρούν στο πεδίο μάχης.

Οι αναβαθμίσεις του επιθετικού ελικοπτέρου

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις του προηγμένου ελικοπτέρου, έγινε γνωστό ότι έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για τη μείωση του βάρους του αλλά και στο κατασκευαστικό κομμάτι, προσδίδοντας μερικά στοιχεία stealth αλλά και με την ενσωμάτωση ψηφιακού συστήματος ελέγχου του κινητήρα, καθώς επίσης και ραντάρ – συστήματα εντοπισμού που είναι διασυνδεδεμένα με τα οπλικά συστήματα του Mi-28NM.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει πραγματικά είναι η ικανότητα του να «συνεργάζεται» με φίλια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο πεδίο της μάχης, ενώ είναι ικανό να φέρει και να αναπτύσσει drones – καμικάζι, όπου το πλήρωμα θα μπορεί να τα χειρίζεται και να χτυπούν εχθρικούς στόχους μέσω αυτών.

Η αυτοματοποιημένη αλληλεπίδραση μεταξύ ελικοπτέρων Mi-28NM και διαφόρων αεροσκαφών αναγνώρισης θα βοηθήσει στην παρακολούθηση και την επιτήρηση του πεδίου επιχειρήσεων χωρίς να εισέλθει στην αποτελεσματική αεροπορική άμυνα του εχθρού.

Δείτε βίντεο-αφιέρωμα για το ελικόπτερο Mi-28NM (σημειώνεται ότι είναι διάρκειας μισής ώρας):

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφίες αρχείου ,onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis