Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
διαβατήρια
11:14 | 08/08/2023

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Κοζάνης:

ΠΡΟΣ:  

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων(Π.Ο.ΑΣ.Υ.)  

ΚΟΙΝ.:  

1)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 

2)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)    

3)Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)   

ΘΕΜΑ:<<Μη εύρυθμη λειτουργία των γραφείων έκδοσης Διαβατηρίων-Ταυτοτήτων.>> 

Τους τελευταίους μήνες, έχει δημιουργηθεί -εκ του μη όντος- ένα ζήτημα το οποίο έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία αφενός (και πρωτίστως) εκατοντάδων συμπολιτών μας, αφετέρου και αρκετών συναδέλφων μας. Αναφερόμαστε στην απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να μην εκδίδονται πλέον τα διαβατήρια και οι ταυτότητες με το σύστημα των προκαθορισμένων συναντήσεων (ραντεβού) αλλά με τήρηση σειράς προτεραιότητας. Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τα δεδομένα Υπηρεσιών της πρωτεύουσας, όπου υπήρξε δυσλειτουργία στο σύστημα των ραντεβού. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης(αλλά και στις περισσότερες Διευθύνσεις της περιφέρειας),όχι απλά δεν υφίστατο τέτοιο πρόβλημα, αντίθετα υπήρξε εξαιρετική ροή με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται ταχύτατα όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας.  

Πλέον και μετά την εφαρμογή των διατασσομένων, το αποτέλεσμα είναι να υποβάλλονται οι προσερχόμενοι στις Υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων πολίτες σε πολύωρη ταλαιπωρία ,να δημιουργούνται ουρές 50 και πλέον ατόμων και να μην προλαβαίνουν πολλές φορές να εξυπηρετηθούν ορισμένοι εξ αυτών παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων μας που υπηρετούν στα οικεία γραφεία. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων και άσχημων εικόνων, όπως πολίτες να αναγκάζονται να προσέρχονται από τις 5 το πρωί για να πάρουν σειρά προτεραιότητας, ή λόγω της πολύωρης ταλαιπωρίας τους να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των πολιτών, ενώ όπως είναι φυσικό λόγω της δικαιολογημένης αγανάκτησης να γίνονται αποδέκτες παραπόνων οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες.   

              Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι και δική σας επιθυμία και επιδίωξη είναι να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες, παρακαλούμε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να ορίσετε εκ νέου το σύστημα τον προκαθορισμένων συναντήσεων(ραντεβού),για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών και συνεπακόλουθα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.  

                                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο                  

    -Ο-                                                                                                               -Ο-      

                      Πρόεδρος                                           Γενικός Γραμματέας  

                 ΛΙΑΚΟΣ Ζήσης                                                                                  ΒΑΖΟΥΡΑΣ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis