Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας_αμνα
22:44 | 24/01/2024

Οπτικό υλικό από κρυφή κάμερα, που φαίνεται να δείχνει την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας να δέχεται ως δώρο μια τσάντα μάρκας Dior, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιόλ και σε μέλη του κόμματός του με πιθανές επιπτώσεις για την προσπάθειά τους να επιδιώξουν εκ νέου την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Απριλίου.

Κάποια μέλη του συντηρητικού Κόμματος της Λαϊκής Ισχύος (PPP) έχουν καλέσει τον πρόεδρο και τη σύζυγό του, την Κιμ Κεόν Χι, να ζητήσουν συγγνώμη για το περιστατικό, το οποίο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν "Σκάνδαλο της τσάντας Dior" και να παραδεχτούν ότι ήταν τουλάχιστον ανάρμοστο που η Πρώτη Κυρία δέχτηκε την τσάντα ελπίζοντας ότι το θέμα θα ξεχαστεί.

Διαβάστε επίσης

Το γραφείο, πάντως, του Γιουν απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για δημοσιοποίηση.

Επιλέγοντας να παραμείνει σιωπηλός και πιέζοντας τον αρχηγό του κόμματός του το σαββατοκύριακο να παραιτηθεί εξαιτίας της διαφωνίας σχετικά με τη στάση ορισμένων μελών του κόμματος, ο Γιουν κινδυνεύει να δημιουργήσει αφορμή για διένεξη που θα μπορούσε να κοστίσει στο κόμμα τις εκλογές της 10ης Απριλίου, υποστηρίζουν αναλυτές.

"Πρόκειται για πολιτική βόμβα. Οι κίνδυνοι για την Κιμ Κεόν θα αυξηθούν", εκτιμά ο Ρι Γιονγκ-χουν, πολιτικός αναλυτής.

Ο Γιουν κέρδισε οριακά τις εκλογές το 2022, αλλά το PPP είναι μειοψηφία στο κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από το αντίπαλο Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι αναλυτές λένε ότι, όταν η Κιμ, ως σύζυγος κυβερνητικού αξιωματούχου, δέχτηκε την τσάντα αξίας περίπου 2.000 ευρώ, πιθανόν να παραβίασε νόμο κατά της δωροδοκίας.

Οι υποστηρικτές του προέδρου λένε ότι η Κιμ είναι θύμα ενός παράνομου σχεδίου παγίδευσής της στο πλαίσιο συκοφαντικής εκστρατείας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο όταν ένα κανάλι στο YouTube πρόβαλε ένα βίντεο κλιπ που είχε καταγραφεί από έναν Αμερικανοκορεάτη πάστορα με κρυφή κάμερα την ώρα που ο ίδιος επισκεπτόταν την Κιμ και της δώριζε την τσάντα.

Ο πάστορας, ο αιδεσιμότατος Έιμπραχαμ Κόι, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε θρησκευτικές ανταλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, είπε ότι αρχικά επεδίωξε συνάντηση με την Κιμ από την ανησυχία του για την σκληρή πολιτική που ακολουθεί ο Γιουν ως προς την Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον ο Κόι είπε ότι ενώ η Κιμ ήταν οικογενειακή του γνωστή, η αντίδρασή της στις συνομιλίες τους για πιθανά πολυτελή δώρα--περιλαμβανομένων καλλυντικών Chanel που, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, της δώρισε κατά την πρώτη τους συνάντηση--τον έκανε να πιστεύει ότι τέτοιου είδους δώρα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την κάνει να τον ακούσει.

"Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν σαν ένα πάσο εισόδου, ένα εισιτήριο για συνάντηση (με την Κιμ)", είπε ο Κόι στο Reuters σε συνέντευξή του χθες, Τρίτη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis