Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 08/05/2024

Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έστειλε προς όλους τους ενστόλους της χώρας ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, σημειώνει μέσω αυτής πως, «μόλις παιάνισε το αναστάσιμο μήνυμα σε απανταχού τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο και από αυτή τη στιγμή όλοι οι άνθρωποι λαμβάνουμε τον στέφανο της νίκης. Της νίκης της ζωής κατά του θανάτου. Της νίκης της αλήθειας κατά του ψεύδους. Της νίκης του φωτός έναντι του σκότους. Αυτή τη νίκη όμως μάς τη χάρισε ο ίδιος ο Θεός, αφού χωρίς Εκείνον ήταν αδύνατο να επιτευχθεί μία τόσο μεγάλη νίκη. Νικητές λοιπόν όλοι οι άνθρωποι 2000 και πλέον έτη από την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

 
Διαβάστε επίσης

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας επισημαίνει πως, «έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να επιτευχθεί αυτή η τόσο μεγάλη νίκη της ζωής, δηλαδή έναντι του θανάτου, ένας Θεός κατέβηκε από τον ουρανό στη γη, έζησε και περπάτησε ανάμεσά μας, ομίλησε για την αλήθεια, κήρυξε την αγάπη και την ειρήνη, οδηγήθηκε στον τάφο δια σταυρού και ως Θεός αναστήθηκε; Ο Χριστός σαρκώθηκε, παρουσιάστηκε σε μια γωνιά της γης, όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις της κατανοήσεως του μεγάλου τούτου μυστηρίου, αλλά δυστυχώς ο Ιουδαϊκός λαός δεν τον πίστεψε, δεν τον ακολούθησε και τέλος στον σταύρωσε».

Όπως τονίζει μάλιστα, «Καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω». Αυτή η τραγική αλήθεια παρουσιάζεται θα λέγαμε και μέσα από τον Όμηρο, ο οποίος μάς περιγράφει σε ένα από τα έργα του, την Οδύσσεια, την περιπέτεια του Βασιλιά της Ιθάκης, ο οποίος κατά την επιστροφή στη χώρα του δεν τον αναγνώρισε κανείς, παρά μόνο ο σκύλος του. Και ο Χριστός αδελφοί μου, μέσα στο πέρασμα των αιώνων παραμένει ακόμα, ο άγνωστος προς εμάς Βασιλέας. Το διαπιστώνουμε, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό».

Προσθέτει δε, «Που διαπιστώνεται αυτό; Φτάνει μία ματιά στους πολέμους που κάνουν τα κράτη αντί να έχουν ειρήνη. Στα τόσα περιστατικά βίας είτε ενηλίκων, είτε ανηλίκων που ακούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε όλα αυτά που δηλώνουν και αποδεικνύουν την έλλειψη της αγάπης. Ο Χριστός αδελφοί μου ήλθε στη γη, έπαθε ως άνθρωπος, θυσιάστηκε και ως Θεός Ανέστη, εξαιτίας της υπέρμετρης αγάπης του».

Ο π. Αλέξιος, ακολούθως υπογραμμίζει ότι, «Εάν πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε γνήσιοι χριστιανοί ορθόδοξοι και νικητές σε κάθε κακό ή πειρασμό που ξεπροβάλει, πρέπει να επιδιώξουμε να γνωρίσουμε πραγματικά τον Χριστό, τον Υιό και Λόγο του Θεού, τον Κύριο της αγάπης, της ειρήνης, της ευσπλαχνίας και της ελεημοσύνης. Τον Βασιλέα της δόξης και της νίκης».

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας κλείνει ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς και πυροσβέστες, «η χαρά της Αναστάσεως να διακατέχει τη ζωή όλων για να επιτελείτε με αυταπάρνηση το καθήκον προς την κοινωνία και η αγάπη του Αναστάντος Χριστού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, να είναι μετά πάντων ημών».

 

Να σημειωθεί, ότι ο π. Αλέξιος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τέλεσε την ακολουθία της αναστάσεως στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσογείων, όπου πλήθος πιστών αλλά και αστυνομικοί ανέμεναν με προσμονή να ακούσουν το “Δεύτε Λάβετε Φως” και να λάβουν το ανέσπερο Φως του Κυρίου το οποίο μετέφεραν με σεβασμό και ευλάβεια αστυνομικοί.

orthodoxia.info

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis