Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
15:10 | 12/07/2023

Αλλάζει ο τρόπος των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται μεσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη,   μπαίνει τέλος στις προσλήψεις εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και μελετάται σχέδιο ουσιαστικής εκπαίδευσης όσων ειδικών φρουρών έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής με άλλες διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν στην ΕΛΑΣ., όπως προβλέπεται από το νόμο, πληρώντας στον μεγαλύτερο βαθμό τις προϋποθέσεις για την άσκηση της αποστολής τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης

Για τις προσλήψεις στην Αστυνομία, ο κ. Μηταράκης είπε ακόμα ότι οι τελευταίες θα είναι οι 150 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και από εκεί και πέρα όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω των Πανελλαδικών. Ακόμα και οι πολιτικοί υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με εξετάσεις και γίνεται προσπάθεια για τον καθορισμό των οργανικών θέσεων, που θα καλύπτονται με αυτό τον τρόπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου  ενώ είχαν προκηρυχθεί 60 θέσεις για πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ., η διαδικασία σταμάτησε και ζητήθηκε να αυξηθούν κατά 60 οι θέσεις όσων θα μπουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις στην αστυνομία για να γίνει η πρόσληψή τους μέσω αυτής διαδικασίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis