Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Παναθηναϊκό
17:14 | 19/11/2023

Μονάχα η Νις (Γαλλία), η Σέριφ (Μολδαβία) και η PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία) έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον πρωτοπόρο της ελληνικής Super League, Παναθηναϊκό, ανάμεσα στις 50 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, όπου έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 10 αγωνιστικές!

 Η ομάδα της γαλλικής Ριβιέρας έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ μετά από 12 αγώνες στην Ligue 1, η Σέριφ παρουσιάζει ανάλογους αριθμούς στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, ενώ  η πρωτοπόρος και απόλυτη της Eredivisie-12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις-, μετά από 12 αγώνες, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές.

Διαβάστε επίσης

 Η άμυνα των «πρασίνων» -καλύτερη άμυνα στην ελληνική Super League- έχει δεχθεί 6 γκολ σε 11 παιχνίδια, όσα και η επικεφαλής της ιταλικής Serie A Ιντερ -αλλά σε 12 αγώνες- και ο πρώτος της κατάταξης στην  Κύπρο, ΑΠΟΕΛ, μετά 11 συναντήσεις.

 Να σημειωθεί ότι πέντε πρωταθλήματα, έχουν δώσει λιγότερους από 10 αγώνες έως τώρα: Ισραήλ (5 ματς), Μάλτα (7), Ανδόρα (8), Γιβραλτάρ (6) και Σαν Μαρίνο (9), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες με μικρό παθητικό τερμάτων, ενώ σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα 55 πρωταθλήματα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο της διαδρομής τους.

 A. Bαζογιάννης - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis