Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kl
19:20 | 26/04/2024

Ένας δικαστής επιδίκασε περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα σε έναν πρώην αστυνομικό της πόλης Σαιντ Λούις στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από συναδέλφους του ενώ εργαζόταν μυστικά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το 2017.

Ο Λούθερ Χολ μήνυσε τρεις από τους πρώην συναδέλφους του — τον Ράντι Χέις, τον Ντάστιν Μπουν και τον Κρίστοφερ Μάγιερς — το 2022 για τις πράξεις τους πέντε χρόνια νωρίτερα κατά τη διάρκεια των δημοσίων διαδηλώσεων για την αθώωση του πρώην αστυνομικού του Σεντ Λούις Τζέισον Στόκλεϊ, ο οποίος κατηγορούταν για φόνο.

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση είναι εναντίον του Hays που δεν απάντησε ποτέ στη μήνυση αφού του επιδόθηκε το έγγραφο στη φυλακή - ο ίδιος φυλακίστηκε για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων. Οι αξιώσεις του Hall εναντίον των Boone και Myers εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Ο Χολ μίλησε για τις σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές βλάβες που ακολούθησαν τον ξυλοδαρμό του - τις πολλαπλές δισκοκοίλες και έναν τραυματισμό στο σαγόνι του που τον κατέστησε ανίκανο να φάει. Ανάμεσα στα άλλα εμφάνισε πέτρες στη χολή που προκάλεσαν διάφορες επιπλοκές, οδηγώντας τον σε χειρουργεία. Ο πρώην αστυνομικός εξακολουθεί να βρίσκεται σε θεραπεία μετά από τόσα χρόνια.

Ο Χέις δεν ήταν στην ακρόαση. Καταδικάστηκε σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2021 και βρίσκεται υπό κράτηση στο Γραφείο Διαχείρισης Κατοικιών του Σεντ Λούις, το οποίο εποπτεύει άτομα που έχουν αποφυλακιστεί και εκτίουν ποινή κατ' οίκον. Έχει περιθώριο έναν χρόνο για να αμφισβητήσει την απόφαση, αναφέρει το Associated Press.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis