Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 26/02/2018

Η εύρεση του καλάσνικοφ, με το οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος έξω από το γραφείο του στο Χαϊδάρι, δημιουργεί νέα δεδομένα στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Το όπλο βρέθηκε από δύτες πριν από περίπου ένα μήνα στον πάτο της θάλασσας στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Οι δύτες παρέδωσαν το καλάσνικοφ στο Λιμενικό και από εκεί μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική εξέταση ότι επρόκειτο για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Στεφανάκος.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι «το γεγονός ότι οι εκτελεστές πέταξαν το όπλο στη θάλασσα δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Ήξεραν ότι με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ ούτε DNAαλλά ούτε και δακτυλικά αποτυπώματα. Δεδομένο ήταν επίσης γι’ αυτούς ότι δεν θα το χρησιμοποιούσαν ποτέ ξανά. Ήταν όπλο μίας χρήσης, όπως κάνουν πάντα οι επαγγελματίες δολοφόνοι. Αυτό που γεννά ερωτήματα είναι το γεγονός ότι το πέταξαν σε μία περιοχή, όπου βουτάνε πολλοί δύτες. Δύο είναι τα βασικά σενάρια. Το πρώτο να έχουμε να κάνουμε με απροσεξία. Δηλαδή οι εκτελεστές να μην σκέφτηκαν αυτή την παράμετρο και να έκαναν λάθος στην επιλογή της θαλάσσιας περιοχής. Το δεύτερο σενάριο είναι να πρόκειται για εκτελεστές που δεν είχαν καθόλου γνώση της περιοχής και απλά ήθελαν να ξεφορτωθούν το όπλο στη θάλασσα. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να έχουμε να κάνουμε με μισθωμένους εκτελεστές εκτός Αττικής».

Αυτό που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τις Αρχές είναι η κλεμμένη μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκε την ημέρα της δολοφονίας. Δεν είναι απίθανο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να εξαφανίστηκε και αυτή στη θάλασσα.

Οι δράστες εκτιμάται πάντως ότι δεν μετέβησαν από το Χαϊδάρι στη Βουλιαγμένη με τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα για να ξεφορτωθούν το καλάσνικοφ, υπό το φόβο εντοπισμού τους. Συνεπώς εκτιμάται ότι είχαν και δεύτερο όχημα διαφυγής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis