Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 15/03/2021

Τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες για τη δήλωση απώλειας αστυνομικής ταυτότητας, με τους πολίτες να τρέχουν από αστυνομικό σε αστυνομικό τμήμα, φέρνει η νέα δυνατότητα που δίνεται να γίνει ηλεκτρονικά.

Μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – EΨΠ), όπως προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν πλέον να δηλώνουν την απώλεια της ταυτότητάς τους.

Για την υποβολή της δήλωσης απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου/ χρήστη με τους κωδικούς που διαθέτει για το taxisnet. Μετά την υποβολή της, η δήλωση αποστέλλεται στη θυρίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά επέχει θέση αποδεικτικού κατάθεσης της δήλωσης στην ψηφιακή θυρίδα της ΕΛΑΣ, φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση “γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες” :

α) Ως ηλεκτρονικό έγγραφο διακινούμενο με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική υπογραφή ή άλλη ηλεκτρονική σφραγίδα και με ισχύ πρωτότυπου εγγράφου.

β) Ως έντυπο έγγραφο, εφόσον εκτυπωθεί από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΨΠ (σ.σ. Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης), χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης και με ισχύ αντιγράφου».

Πηγή: dikastiko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis