Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 05/02/2018

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν απόλυτα ακριβή και το βίντεο της αστυνομίας τραβήχτηκε την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας του κόσμου στο συλλαλητήριο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απάντώντας σε όσους αφήνουν αιχμές για διαστρέβλωση της χθεσινής εικόνας στην πλατεία του Συντάγματος. Τα στοιχεία, βέβαια, διαψεύδουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μέσω της ΠΟΑΣΥ!

«Ήταν όσοι ανακοινώσαμε: 140.000. Δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα», τόνισε ο κ. Τόσκας, κάνοντας παρέμβαση στον ΑΝΤ1.

[custom:google-ads]

«Το βίντεο τραβήχτηκε στις 3 παρά 5 το μεσημέρι. Την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας του κόσμου στο Σύνταγμα», υποστήριξε ο υπουργός.

Στο ερώτημα γιατί στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία είχαν σβηστεί η ώρα και η ημερομηνία, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ήταν λάθος η ημερομηνία που φαινόταν (1η Φεβρουαρίου) και γι’ αυτό... σβήστηκε δίπλα και η ώρα» και πρόσθεσε:

«Αν υπήρχε 1 εκατ. ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους. Τη δουλειά αυτή την κάνει η ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Το ελικόπτερο σηκώνεται για λόγους ασφαλείας. Η ΕΛ.ΑΣ. δούλεψε υποδειγματικά. Της αξίζουν συγχαρητήρια».

Τον λόγο που η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε το βίντεο ζήτησε από τον κ. Τόσκα ο Μάκης Βορίδης, επίσης καλεσμένος στο «Καλημέρα Ελλάδα».

«Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ, αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου. Γι’ αυτό δώσαμε στη δημοσιότητα το βίντεο. Υπήρχε διαστρέβλωση της πραγματικότητας», είπε ο κ. Τόσκας.

«Αρα στόχος σας ήταν να βγάλετε από το συλλαλητήριο πολιτικά συμπεράσματα», σχολίασε ο κ. Βορίδης.

«Στόχος μας ήταν η εδραίωση της αλήθειας», απάντησε ο κ. Τόσκας.

ΠΟΑΣΥ: «Λάθος η εκτίμηση της αστυνομίας»

Την ίδια στιγμή, λάθος… μέτρημα «βλέπει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, δια του εκπροσώπου της, αντιπροέδρου, Θεόφιλου Παπαδάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα: "Τα πλάνα στο βίντεο της αστυνομίας πρέπει να είναι από την έναρξη του συλλαλητηρίου, όταν ο κόσμος ακόμη κατέβαινε στο Σύνταγμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο. Δεν πρέπει να είναι πραγματογνώμονας η ΕΛ.ΑΣ, για το πόσα άτομα πηγαίνουν σε ένα συλλαλητήριο. Δεν έπρεπε να το κάνει ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στην Αθήνα».

Ο ίδιος τονίζει ότι η εικόνα «μαρτυρούσε» πως ο κόσμος που συμμετείχε στη διαδήλωση "γέμιζε δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ": «Είναι λάθος η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. Το αρχηγείο δέχεται πολιτικές κατευθύνσεις και την πολιτική του εκάστοτε υπουργού. Αν δεν είναι ανεξάρτητο το αρχηγείο, καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβαίνει».

«Θυμό μας προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας», κατέληξε.

Πηγή: newpost.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γερακαράκος για την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ;»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis