Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
14:19 | 16/07/2023

   ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ    

Η Ένωσή μας συντάσσεται απόλυτα  με την υπ΄ αριθ. 200/4/308 χθεσινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που αφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΜΗΤΑΡΑΚΗ για τον τερματισμό των προσλήψεων εκτός πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

       Αποτελεί διαχρονική θέση όχι μόνο της δικής μας Ένωσης, αλλά και όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η  πρόσληψη  αστυνομικού προσωπικού αποκλειστικά και μόνο μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και να συνοδευτεί με τα αναγκαία εκπαιδευτικά προγράμματα τριετούς φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουν στην υπηρεσία τους άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς που με απόλυτο επαγγελματισμό θα μπορούν να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των καιρών.

         Το αγαθό της ασφάλειας είναι ένα από τα υπέρτατα αγαθά που προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να το διασφαλίζει και να το διαχειρίζεται με τη σοβαρότητα που  αρμόζει κι όχι με πρόχειρους  πειραματισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα . 

   Επίσης, με το υπ΄αριθ. 16/2021 από 23-01-2021 έγγραφό μας  εξαρχής δηλώσαμε τη θέση μας , ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα ώστε  τα Ελληνικά Πανεπιστήμια προστατεύονται και να μην μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και παραβατικότητας από «μπαχαλάκηδες» και διάφορους άλλους οι οποίοι- εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης και συστήματος ελεγχόμενης  εισόδου  των ατόμων που δικαιολογούν δικαίωμα πρόσβασης στις Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις - εισβάλλουν με δόλιους τρόπους και αφενός μεν καταστρέφουν τη Δημόσια Ελληνική περιουσία, αφετέρου δε παρεμποδίζουν το δικαίωμα των φοιτητών στη μάθηση και στην παιδεία, αναστατώνοντας  την ορθή λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

       Όμως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα πρέπει να προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο που  προστατεύονται και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή από Υπηρεσία φύλαξης που δεν  θα  πρέπει να σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν θα πρέπει να υπάγεται σε αυτήν, αλλά ούτε να στελεχώνεται από αστυνομικούς.

        Ο ρόλος της  Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας και συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση της Ομοσπονδίας μας ότι δεν είναι ορθή η λύση της λειτουργίας αστυνομικών μονάδων εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis