Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 01/06/2018

Είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, και μάλιστα του θρυλικού MIG -29. Η επισμηναγός Katarzyna Tomiak-Siemieniewic εκτός από αυτήν την πρωτιά, έχει αναλάβει και ακόμη μια δύσκολη αποστολή. 

Μάλιστα μαζί με άλλους συναδέλφους της από το ΝΑΤΟ, συμμετέχει στην Αεροπορική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχίας. Περιγράφει την υπερηφάνεια που την διακατέχει για την εμπλοκή της σε αυτή την σημαντική- για την Βορειατλαντική Συμμαχία- επιχείρηση. 



"Όταν φοράω τη στολή και το κράτος δεν τυγχάνω κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Το αεροσκάφος δεν συγχωρεί λάθη. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα όλοι είμαστε πιλότοι." λέει η Πολωνέζα πιλότος.  



Και τονίζει: "Είμαστε μέλη της Αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιζόμαστε τις συμμαχικές χώρες Το να γίνω πιλότος έμοιαζε με έναν ακατόρθωτο όνειρο." 



Για τον δύσκολο στόχο που έθεσε να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και για τον εάν αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις άλλες γυναίκες είπε χαρακτηριστικά: "Αλλά είπα στον εαυτό μου να στοχεύει ψηλά και τίποτε δεν είναι αδύνατο. Δεν ξέρω εάν αποτελώ έμπνευση για τις άλλες γυναίκες, αλλά αν αυτό συμβαίνει τότε είμαι περήφανη. Κάθε μια από εμάς πρέπει να επιμένει και θα επιτύχει έτσι τους στόχους της."

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis