Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 10/07/2018

Με διαφημιστικές καμπάνιες και βίντεο προσπαθεί η Δανία να αποδείξει στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ ότι είναι ένα καλό και ενεργό μέλος του NATO που προσφέρει αρκετά στη Συμμαχία.

Ένα διαφημιστικό βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Δανίας απαριθμεί την στρατιωτική συνεισφορά της Δανίας στο ΝΑΤΟ και θεωρείται ως απάντηση προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατακρίνει, μεταξύ αρκετών άλλων, την σκανδιναβική χώρα για την αποτυχία της να ανταποκριθεί στον στόχο της δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.

[custom:google-ads]

Το ολοκαίνουργιο διαφημιστικό βίντεο από τη Δανία κυκλοφόρησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, και δεδηλωμένος στόχος του είναι να υπενθυμίσει στους συμμάχους της Δανίας ότι παρά τις επανειλημμένες επικρίσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η σκανδιναβική χώρα κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Δανίας κ. Claus Hjort Frederiksen, το βίντεο είναι μια απάντηση στον Τραμπ.

«Είναι μια απάντηση στον Τραμπ. Ακόμα κι αν δεν δίνουμε το δύο τοις εκατό, εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ σημαντική συμβολή στην κοινή άμυνα», είπε ο κ. Hjort Frederiksen.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η Δανία:

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της Δανίας έλαβε, όπως και αρκετή άλλοι αρχηγοί κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ένα γράμμα από τον Πρόεδρο Τραμπ με το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος τον προέτρεψε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας του.

Με βάση μια νέα συμφωνία ο αμυντικός προϋπολογισμός της Δανίας θα αυξηθεί κατά 760εκ δολάρια μέχρι το 2023, ενώ ταυτόχρονα η Δανία δαπανά το 20% του προϋπολογισμού της για την αγορά νέου εξοπλισμού.


onalert με αναφερόμενη πηγή:   Sputnik

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis