Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νέα βάση δεδομένων της Axon παρακολουθεί και μελετά περιστατικά πυροβολισμών που προκάλεσαν θανάτους αστυνομικών και πολιτών
20:44 | 25/10/2023

Η Αxon ανακοίνωσε μια νέα εθνική βάση δεδομένων που θα παρακολουθεί τους θανάτους που σχετίζονται με πυροβολισμούς μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, αλλά σε αντίθεση με άλλες βάσεις δεδομένων πυροβολισμών που εμπλέκονται αστυνομικοί, η Axon περιλαμβάνει στις περιπτώσεις μελέτης της και τους θανάτους αστυνομικών - όχι μόνο των πολιτών. Η εταιρεία λέει ότι η βάση δεδομένων αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα προς την επίτευξη του στόχου της για τη μείωση των θανάτων που σχετίζονται με πυρά μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτών.

Η νέα βάση δεδομένων, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διακυβερνητικής Έρευνας (IIR), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εταιρεία έρευνας, είναι το αποτέλεσμα διεξοδικής έρευνας, συλλογής και ανάλυσης δημόσιων πληροφοριών που σχετίζονται με όλους τους θανάτους από πυροβολισμούς από το 2021 έως τον Ιούνιο του 2023 σε όλες τις δικαιοδοσίες των ΗΠΑ. Η βάση δεδομένων Axon Public Safety Gun Fatality Database παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θανάτων από πυρά μεταξύ της αστυνομίας και του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων τόσο των πολιτών όσο και των αξιωματικών επιβολής του νόμου.

Διαβάστε επίσης

"Όταν η Axon ξεκίνησε το εγχείρημα της με στόχο να μειώσει τους θανάτους από όπλα μεταξύ της αστυνομίας και του κοινού, συνειδητοποιήσαμε ότι για να προωθήσουμε την πρόοδο, χρειαζόμαστε όλοι καλύτερα δεδομένα", δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Axon, Rick Smith. "Η σημερινή παρουσίαση της βάσης δεδομένων υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας και το κοινό για την επίτευξη του στόχου του Moonshot που παρουσιάσαμε το 2022. Προτεραιότητα της Axon είναι να επενδύει σε τεχνολογία, εκπαίδευση και δεδομένα που εμβαθύνουν την εμπιστοσύνη".

Συμπεριλαμβανομένης της σχετικής δημόσιας πληροφόρησης για κάθε περιστατικό όπου είναι διαθέσιμη, η βάση δεδομένων Axon Public Safety Gun Fatality Database καταγράφει ορισμένες μεταβλητές που συνήθως δεν αναλύονται για αυτά τα περιστατικά. Αρχικά, περιλαμβάνεται ένα σύνολο βασικών μεταβλητών: γενικές πληροφορίες περιστατικού, εάν χρησιμοποιήθηκε ενεργειακό όπλο TASER και δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα που προκάλεσε το συμβάν, μεταξύ άλλων. Το πλήρες σύνολο των μεταβλητών θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει δεδομένα όπως η διάρκεια του συμβάντος, εάν το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, την εμπειρία εκπαίδευσης των αστυνομικών και εάν οι ίδιοι έφεραν ενεργειακό όπλο TASER, λέει η εταιρεία.

"Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τη βάση δεδομένων Axon Public Safety Gun Fatality Database, μια πρωτοποριακή προσπάθεια που προσφέρει μια ολοκληρωμένη προοπτική για τους θανάτους που σχετίζονται με όπλα και εμπλέκουν τόσο την αστυνομία όσο και το ευρύ κοινό", δήλωσε ο Εθνικός Πρόεδρος του Αδελφικού Τάγματος της Αστυνομίας Patrick Yoes. «Με την ενσωμάτωση δεδομένων για τα θύματα της επιβολής του νόμου, έχουμε πλέον μια καλύτερη κατανόηση της παρούσας κατάστασης, επιτρέποντάς μας να κάνουμε καλά ενημερωμένες επιλογές με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των ατόμων».

"Πιστεύουμε ότι η έρευνα είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική και αξιόπιστη αστυνόμευση", δήλωσε ο Πρόεδρος του National Organization of Black Enforcement Executives, Rodney Bryant. «Η βάση δεδομένων χρησιμεύει ως πολύτιμος πόρος για τη δημιουργία λύσεων που στοχεύουν στη μείωση των θανάτων και στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και του κοινού».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis