Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Jeep Avenger
14:39 | 17/11/2023

Επιπρόσθετα στην αμιγώς ηλεκτρική επιλογή των 156 ίππων, έρχεται να προστεθεί και η θερμική υβριδική παραλλαγή των 100 ίππων. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, η νέα έκδοση του μικρού Jeep θα προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό άνεσης και απόδοσης.

Το σύστημα e-Hybrid συνθέτουν ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,2 lt και ισχύ 100 ίππων, μια μπαταρία ιόντων λιθίου υπό τάση 48V, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και ένας ηλεκτρικός κινητήρας με 21 kW και 55 Nm που φιλοξενείται στο κιβώτιο, μαζί με το inverter και την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του υβριδικού πακέτου. Να σημειωθεί ότι το αυτόματο κιβώτιο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του Avenger e-Hybrid και έχει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω paddles που βρίσκονται στο τιμόνι.

Διαβάστε επίσης

Ο θερμικός κινητήρας επωφελείται επίσης από μια μίζα-εναλλάκτη (BSG) και λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας. Το ήπια υβριδικό Avenger θα μπορεί να ξεκινάει, να παρκάρει και να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μέχρι ένα χιλιόμετρο και με ταχύτητα έως 30 χλμ/ώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα και 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το Jeep Avenger e-Hybrid εκπέμπει από 111 έως 114 γρ CO2/χλμ, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 5,1 λτ/100 χλμ.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου η μετάβαση από την αμιγώς ηλεκτρική στην υβριδική λειτουργία να μη γίνεται καν αντιληπτή, παρά μόνο από τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis