Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 13/02/2024

Ολική επαναφορά της εγχώριας τρομοκρατίας. Μια απενεργοποιημένη βόμβα με ΤΝΤ στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή από την «Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», μία «τέλεια έκρηξη» ωρολογιακής βόμβας στο υπουργείο Εργασίας από την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» και τώρα ένας παγιδευμένος με ζελατινοδυναμίτιδα εκρηκτικός φάκελος στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία, αν τον άνοιγε, τα αποτελέσματα θα ήταν θανατηφόρα, όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί βλέποντας αυτή τη γρήγορη κλιμάκωση δεν αποκλείουν και ανησυχούν για το ενδεχόμενο ένοπλων επιθέσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Ο φάκελος είχε ως αποστολέα την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τυχαία στο γραφείο της βρισκόταν ο άνδρας της, που σχετίζεται με τα Σώματα Ασφαλείας, στον οποίο φάνηκε περίεργος ο φάκελος. Ζητήθηκε να περάσει από X-Ray και αποκαλύφθηκε το εκρηκτικό-δολοφονικό περιεχόμενό του. Ο φάκελος είχε φτάσει πριν δέκα ημέρες, ωστόσο έλειπε η πρόεδρος. Περίμενε σύμφωνα με πληροφορίες ημερολόγιο από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα αρμόδια στελέχη έχουν πλέον στην κατοχή τους έναν ατόφιο εκρηκτικό μηχανισμό από την διερεύνηση του οποίου ευελπιστούν ότι θα έχουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του κατασκευαστή.

Τέτοιου είδους εκρηκτικούς φακέλους-πακέτα είχε αποστείλει τον Νοέμβριο του 2010 η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για 14 πακέτα-βόμβες που είχαν σταλεί σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε, ένα από τα δέματα είχε εκραγεί στα χέρια της εταιρίας κούριερ στο Παγκράτι.

Στις 24 Ιουνίου 2010, ένα κουτί με κουλούρια που περιείχε μισό κιλό ζελατινοδυναμίτιδας και ΤΝΤ εξερράγη στα χέρια του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με αποτέλεσμα το θάνατό του, μέσα στο υπουργείο. Σε μέρη της βόμβας είχαν βρεθεί αποτυπώματα του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα. Το 2013 είχε αποσταλεί τέτοιος φάκελος σε πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τον Μάρτιο του 2017 παρόμοιοι φάκελοι είχαν φθάσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προς τον Πολ Τόμσεν, ενώ άλλοι 8 είχαν εντοπιστεί σε κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Τον Μάιο του 2017 είχε εκραγεί εκρηκτικός φάκελος-δέμα στα χέρια του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η αποστολή του φακέλου-«βόμβα» προς την πρόεδρο Εφετών οδήγησε στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε στελέχη του Δικαστικού Σώματος, λεπτομερή έλεγχο αλληλογραφίας και συνοδεία ασφαλείας. Παράλληλα γίνονται έρευνες στα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλων τέτοιων δολοφονικών φακέλων, ενώ δόθηκαν εντολές για λεπτομερέστερους ελέγχους στα κέντρα διαλογής.

Γιώργος Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis