Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 17/04/2024

Τη θλίψη του για τον χαμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος εκτελούσε οικοδομικές εργασίες για να ενισχύσει το εισόδημά του, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος αστυνομικών Αθήνας, Νίκος Ρήγας.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Ρήγας απέστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού που σκοτώθηκε στον Πειραιά και σχολίασε ότι ο χαμηλός μισθός οδηγεί συναδέλφους του να αναζητούν δεύτερη εργασία για λόγους διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης

«Αρκετοί συνάδελφοι κάνουν κάποιες δεύτερες δουλειές. Ο άνθρωπος έκανε μια τίμια δουλειά στον χρόνο που είχε ασχολούνταν με οικοδομικές εργασίες για να ενισχύσει το εισόδημά του», είπε.

Ρήγας: «Η οικονομική κατάσταση των αστυνομικών είναι οικτρή»

Ερωτηθείς για το εάν ένας αστυνομικός από την περιφέρεια μπορεί να ζήσει με τον μισθό του στην Αθήνα, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Η οικονομική κατάσταση των αστυνομικών είναι οικτρή γι’ αυτό και οι συνάδελφοι ψάχνουν κάποιο συμπλήρωμα για να ενισχύσουν τον πενιχρό μισθό τους. Η ακρίβεια καλπάζει αγγίζει όλους τους Έλληνες, αγγίζει και τους αστυνομικούς.

Όταν ξεκινήσει ένας αστυνομικός παίρνει 800-900 ευρώ, αυξάνεται ο μισθός με τα χρόνια υπηρεσίας, εάν κάνει νυχτερινά. Αν θέλει να κάνει οικογένεια δεν μπορεί από τη στιγμή που τα ενοίκια και η ακρίβεια καλπάζει».

Όπως ανέφερε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει ζητήσει να δοθεί επίδομα επικινδυνότητας, ενώ ως αστυνομικοί της Αθήνας έχουν ζητήσει επίδομα δυσμενούς διαβίωσης.

Ο κ. Ρήγας, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι η δεύτερη δουλειά για έναν αστυνομικό «δεν είναι κάτι που επιτρέπεται. Απλά να ξέρουμε όλοι τα μνημονιακά χρόνια και αυτά που ακολούθησαν πήγαν τους μισθούς και τους έχουν καθηλώσει. Ζούμε με τους μισθούς του παρελθόντος και πολύ πιο πίσω».

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis