Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας στην Καλιφόρνια
16:39 | 04/03/2024

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο στην πολιτεία Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου είναι μεταξύ των εργαζομένων που προστατεύονται από το ενδεχόμενο απόλυσης λόγω χρήσης μαριχουάνας. Βάσει του νόμου, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, τα τμήματα δεν μπορούν να λάβουν μέτρα κατά των αστυνομικών για χρήση μαριχουάνας ενώ βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο ίδιος νόμος δεν προστατεύει τους υπαλλήλους που εργάζονται στις κατασκευαστικές και οικοδομικές βιομηχανίες και άλλα επαγγέλματα, κάτι που φαίνεται οξύμωρο.

Διαβάστε επίσης

«Είναι ο ίδιος νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, την αναπηρία, τη θρησκεία και τώρα τη χρήση κάνναβης εκτός υπηρεσίας. Όταν ψήφισε αυτόν τον νόμο, ο νομοθέτης δημιούργησε μια εξαίρεση για τους εργαζόμενους σε κατασκευαστικές, αλλά όχι για την αστυνομία, ούτε για την πυροσβεστική ή άλλα τμήματα δημόσιας ασφάλειας», λέει ο δικηγόρος Sheldon. 

Σημειώνοντας ότι η εταιρεία του εκπροσωπεί περίπου το 75% των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην πολιτεία, ο Sheldon λέει ότι οι υπηρεσίες αρχικά εξέτασαν τον νέο νόμο με δυσπιστία, αλλά τώρα τον βλέπουν με πιο καθαρή ματιά. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά κάποιο τρόπο έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις που σχετίζονται με νόμους που έρχονταν σε σύγκρουση με τις πολιτικές του τμήματος σχετικά με τις τρίχες στο πρόσωπο και τα τατουάζ.

Ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο η μαριχουάνα εξακολουθεί να είναι ένα παράνομο ναρκωτικό, επί του παρόντος 24 πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis