Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
14:19 | 19/07/2023

Ανακοίνωση - Παρατηρήσεις της Ένωσής Αστυνομικών Δυτικής Αττικής μας επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας»:

   Η Ένωσή μας παρακολουθώντας από κοντά τις όποιες εξελίξεις μας αφορούν ως προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μελέτησε το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας).

    Συντασσόμαστε απόλυτα με τις παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) επί του συγκεκριμένου σχεδίου. (εδώ)

   Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε τις όποιες αυξήσεις προβλέπονται πλην όμως από πλευράς μας έχουμε προχωρήσει σε παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου με ανάρτηση στη Δημόσια Διαβούλευση επισημαίνοντας ότι: Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τα ειδικά μισθολόγια με εξαίρεση ελάχιστων διατάξεων. Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει τις μεγάλες αυξήσεις που διατείνονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τους Αστυνομικούς. Προβλέπει μια οριζόντια αύξηση και μεμονωμένες αυξήσεις κάποιων επιδομάτων (οικογενειακό – ευθύνης) τα οποία όμως αφορούν ένα μέρος των Αστυνομικών και σε καμία περίπτωση τους νέους αστυνομικούς οι οποίοι είναι και οι πλέον χαμηλά αμειβόμενοι.

  Τέλος, ζητάμε και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό, συντασσόμενοι απόλυτα με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) που έχουν κατατεθεί στη συγκεκριμένη διαβούλευση, τη δημιουργία ενός νέου ειδικού μισθολογίου που να ανταποκρίνεται τόσο στις προσδοκίες των Ελλήνων Αστυνομικών όσο και στις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης και των Υπουργών, το οποίο θα άρει τις αδικίες του παρελθόντος, θα αναγνωρίσει την αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματος και θα μας επιτρέψει να ζούμε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Αν. Γεν. Γραμματέας

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Ηλίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis