Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 02/03/2015

Αργά και, κυρίως, βασανιστικά για τους συγγενείς των αγνοουμένων προχωρούν οι έρευνες στο κουφάρι του Norman Atlantic αλλά και διαδικασίες σύνταξης του εισαγγελικού πορίσματος για τα αίτια της τραγωδίας.

Δύο μήνες μετά την τραγωδία του Νόρμαν Ατλάντικ, ακόμη δεν έχουν ερευνηθεί όλοι οι χώροι του πλοίου, όπως καταγγέλλουν στην Real News συνήγοροι των οικογενειών των αγνοουμένων.

«Υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις διαδικασίες από την πλευρά των ιταλικών αρχών που μπλοκάρει και τις δικές μας ενέργειες, όπως η κατάθεση των αγωγών αλλά και η διαπραγμάτευση με το νορβηγικό κλαμπ που είχε ασφαλίσει το πλοίο και με το οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή. Ωστόσο, ούτε οι ασφαλιστές από την πλευρά τους μπορούν να καταθέσουν συμβιβαστική πρόταση όσο δεν υπάρχει έστω η πρώτη αποτίμηση από την ιταλική Εισαγγελία», λέει στη Real News ο Κωνσταντίνος Κόκκινος, δικηγόρος του νομικού δικτύου με έδρα την Ελβετία που εκπροσωπεί τουλάχιστον 80 επιζώντες και συγγενείς νεκρών που προσθέτει πως «δύο μήνες μετά το δυστύχημα βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν».

Δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί όλοι οι χώρου του πλοίου. Επιπλέον, η ιατροδικαστική διερεύνηση εξελίσσεται αργά ενώ ο εισαγγελέας του Μπάρι – όπου έχει μεταφερθεί το Νόρμαν Ατλάντικ – δεν έχει δώσει ακόμα την άδεια στους ανεξάρτητους πραγματογνώμονες – που εκπροσωπούν τους επιζώντες και τους συγγενείς τω θυμάτων – να κάνουν τη δική τους καταγραφή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη Real News ο Στέφανο Μπερτόνε, συνεργάτης του ελβετικού γραφείου: «Δυστυχώς, οι διαδικασίες από την πλευρά της Δικαιοσύνης κινούνται σε πολύ αργούς ρυμούς., Είναι ενδεικτικό πως, παρά το σχετικό αίτημά μας, οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη αποστείλει αίτημα στον δικαστή να μας επιτραπεί η είσοδος στο πλοίο».

Στο γκαράζ του μοιραίου πλοίου βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Το ένα εκ των οποίων φέρεται να ανήκει σε Έλληνα, οδηγό φορτηγού, ηλικίας εξήντα ετών.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, αναμένεται να ανοίξει πόρτα στην πρύμνη του Norman Atlantic, ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν εκτός γκαράζ όλα τα αυτοκίνητα και να συνεχιστεί η προσπάθεια εντοπισμού άλλων σορών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis