Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 10/01/2017

Στο "στόχαστρο" του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν τα μεγαλοστελέχη της φαρμακοβιομηχανίας "Novartis".

Ο κ. Αθανασίου διέταξε τη διενέργεια -από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση- έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την φαρμακοβιομηχανία Novartis και υψηλόβαθμα στελέχη της. Η έρευνα εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο της πρόκειται να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των στελεχών της φαρμοκοβιομηχανίας, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.

Η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα έρχεται λίγες ημέρες μετά την εντολή από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών, αλλά και κρατικών λειτουργών, ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να εντοπιστούν παλιές δικογραφίες αν υπάρχουν, αλλά και να εντοπιστούν πορίσματα παλιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση που έγιναν, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στον εισαγγελέα.

Μια τέτοια έρευνα είχε διαταχθεί το Νοέμβριο του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Ενώ η αρχική εντολή ήταν να ερευνηθεί το θέμα εντός 90 ημερών υποβλήθηκε τελικά εντός λιγων ημερών πόρισμα μόλις οκτώ σελίδων. Ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε το πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» και έδωσε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έρευνα. Πράγματι υποβλήθηκε άλλο πόρισμα τον Ιανουάριο του 2013, όμως αυτό φέρεται να μην δεν κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα.
 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis