Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 19/02/2020
Σε ισχύ παραμένει το ένταλμα προσαγωγής του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην υπόθεση Novartis.
 
Ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του χθες το απόγευμα, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς η ΕΛ.ΑΣ δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Το ένταλμα όπως τονίζεται, παραμένει σε ισχύ, με τον μάρτυρα να έχει ζητήσει να καταθέσει με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του, πριν τελικά αποφασίσει να μην εμφανιστεί στην ΓΑΔΑ.
 
Μόνο ένας αξιωματικός γνωρίζει τα στοιχεία του
 
Το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων δεν προβλέπει την μόνιμη συνοδεία για την ασφάλειά του, ή προστασία του. Συνήθως, καλεί ο ίδιος στο τμήμα προστασίας μαρτύρων, με αρμόδιο χειριστή αξιωματικό ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τα πραγματικά του στοιχεία και τα φυσικά του χαρακτηριστικά, καθώς θα πρέπει κάπως να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.
 
Πρέπει να αναφερθεί πως η βίαιη προσαγωγή μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία η επιτροπή, προκειμένου σε περίπτωση που τον προσαγάγουν να ενημερωθεί η επιτροπή για να τον εξετάσει με τον τρόπο που θέλει εκείνος ή η επιτροπή.
 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο «Σαράφης» είχε έρθει σε επαφή με τον αξιωματικό την περασμένη εβδομάδα, στις 14 Φεβρουαρίου, όταν και του δόθηκε η κλήση για κατάθεση στην ΓΑΔΑ. Ο μάρτυρας αν και αρχικά είχε δεχτεί να παραστεί υπό τον όρο να καταθέσει με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του, αυτό απορρίφθηκε από την προανακριτική της Βουλής.
 
Novartis: Τι αναφέρει το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων
 
Χθες δεν πήγε τελικά στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει, με αποτέλεσμα να διαταχθεί βίαιη προσαγωγή του, κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, καθώς η αστυνομία δεν τον εντόπισε, παρά το γεγονός ότι τον αναζήτησε σε όλα τα σημεία όπου είχε δώσει στις αρχές, ώστε να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό. Η αναζήτησή του συνεχίζεται, ενώ αυτό που τονίζεται από το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, είναι πως ακόμη και όταν εντοπιστεί ο «Σαράφης», θα πρέπει να προσαχθεί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του στην ΓΑΔΑ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis