Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 30/05/2017

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΟΚΙΜΩΝ: Η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πενθημέρων και των νυχτερινών των Δόκιμων της ΕΛ.ΑΣ., μέσω ανακοίνωσης που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

 

«Εκεί που μας χρωστάνε μας παίρνουν και το βόδι….»

Εκδόθηκε κιόλας χθες 29-05-2017, η υπ΄αριθ. 1728/17/1076435 Διαταγή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και  Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/ Τμήμα Εκπαιδεύσεων Α.Ε.Α., η οποία σε συμμόρφωση των διατάξεων του άρθρου 127 του Ν. 4472/19-05-2017, διατάσσει την διάθεση των Δοκίμων Αστυφυλάκων  που πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση σε Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 06.00΄-22.00΄,καθώς μέσα στις επαίσχυντες διατάξεις του ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟΥ  συμπεριλαμβάνεται η ΜΗ καταβολή σε αυτούς :

Α) ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ  ΕΡΓΑΣΙΑ

Β) ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Γ) ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΣ ΕΚΑΤΟ (100) ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Η΄ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΑ  ΣΤΟΥΣ  ΝΟΜΟΥΣ  ΕΒΡΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.

 Αποτέλεσμα αυτών είναι, οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που η μέχρι τώρα «πληρωμή»  για την εργασία τους κατά την διάρκεια της Πρακτικής τους εκπαίδευσης  ανερχόταν στο φιλοδώρημα των  450ευρώ (με νυχτερινά και πενθήμερα), να «πληρώνονται» πλέον με το φιλοδώρημα των 250ευρώ.

Καλούνται λοιπόν να αποδίδουν κανονική εργασία  με όλες τις επικινδυνότητες του αστυνομικού επαγγέλματος (χωρίς να έχουν ολοκληρώσει καν την προβλεπόμενη θεωρητική τους εκπαίδευση) και να επιβιώσουν αμοιβόμενοι με «μισθούς» αναξιοπρέπειας, κατώτερους και από αυτούς της Βουλγαρίας……!!!!!!!! 

Εκπληκτική η ταχύτητα συμμόρφωσης  της Πολιτείας και της Ηγεσίας μας με  την περαιτέρω φτωχοποίηση των αστυνομικών και κατ΄ επέκταση των Δοκίμων Αστυφυλάκων!!!!!

Δυστυχώς όμως η βιασύνη αυτή  έρχεται σε απόλυτη αντίθεση  τόσο με την άρνηση  της Πολιτείας στην ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ που δικαίωσαν εμάς τους αστυνομικούς και έκριναν τις περικοπές των μισθών μας ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ , όσο και με την επί σειρά ετών άρνηση   της Ηγεσίας μας να φανεί συνεπής στην ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της, να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 43 του Π.Δ. 352/95 που αναφέρεται στη «Διάρκεια Εκπαίδευσης»  των Δοκίμων Αστυφυλάκων και ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ  η προβλεπόμενη διάρκεια της Θεωρητικής Εκπαίδευσης η οποία συρρικνώνεται  αυθαίρετα , με παράλληλο «ξεχείλωμα» της Πρακτικής  Εκπαίδευσης που γίνεται  προφανώς εκ του πονηρού καθότι όλοι γνωρίζουμε καλά, ότι αυτή η τακτική προσφέρει στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ.  «φθηνά εργατικά χέρια» χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ότι κάτι τέτοιο και Δόκιμους Αστυφύλακες που εργάζονται σε συνθήκες «δουλείας» δημιουργεί… και σε βάρος της ολοκληρωμένης  εκπαίδευσης του αστυνομικού  λειτουργεί …. με όποιες επικίνδυνες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ασφάλεια των  αστυνομικών αλλά και στην ασφάλεια των  συμπολιτών  μας.

Η  Ένωσή μας  με την ευαισθησία που μας διακρίνει διαχρονικά για το θέμα της εκπαίδευσης, πολλές φορές ανέδειξε την καταστρατήγηση του Π.Δ.352/95, όμως δυστυχώς οι υπεύθυνοι της λήψης αποφάσεων κωφεύουν…..

Με αφορμή την προαναφερθείσα Διαταγή, εκφράζουμε και πάλι ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ  τόσο για το φλέγον θέμα του «βιασμού» της εκπαίδευσης των αστυνομικών στο βωμό του φθηνού εργατικού δυναμικού, όσο φυσικά για τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ που επιφέρει η ψήφιση και εφαρμογή  του πιο άδικου και εκτρωματικού ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟΥ των αστυνομικών,  που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση προ ολίγων ημερών.

                                                

                                                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.4472/2017 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

 ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ

  ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   

 

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ….

 

                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6 9 7 7 5 0 0 3 7 4

 

Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης

6 9 7 4 3 2 9 9 7 6  

Δείτε ακόμα:

Δόκιμος ίσον σκλάβος;

Kόβονται τα νυχτερινά και τα πενθήμερα των Δοκίμων Αστυφυλάκων

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την Σχoλή Αξιωματικών και τις Σχολές Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis