Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:48 | 19/06/2017

Η πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ να οργανώσει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, φαίνεται πως έχει αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού για πολλούς. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι σε μεγάλο βαθμό αντικρουόμενες.

Πριν λίγη ώρα δημοσιεύσαμε επιστολή αναγνώστη του Policenet.gr που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας (δείτε την εδώ).

Αυτή τη φορά φιλοξενούμε  επιστολή που εστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από απόστρατο αστυνομικό, ο οποίος έχει αντίθετη άποψη. Δείτε τι επισημαίνει

 

"Με αφορμή την εξαγγελθείσα εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ εκδήλωση την 29-6-2017 στην πλατεία εξαρχείων, θέλω να γράψω μερικές σκέψεις και να θέσω κάποια ερωτήματα που μου γεννώνται.

Αγαπημένοι φίλοι συνάδελφοι Γρηγόρη, Σταύρο, Χρήστο, Γιάννη ...... θέλω να επανεξετάσετε την απόφασή σας αυτή η οποία ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ που αποσκοπεί.

Παραθέτω τις σκέψεις και τα ερωτήματα.

1) Τεράστια αστυνομική δύναμη ( ΔΙΜΕΤ-ΥΑΤ-ΔΙΑΣ-Α.Δ.-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΡΟΧΑΙΑ) που πρέπει να διατεθεί για την ασφάλειά σας εν μέσω μάλιστα θερινών αδειών και που απο κάπου αλλού πρέπει να λείψει, προκαλώντας έτσι τεράστιο πονοκέφαλο στην ηγεσία. Είμαι σίγουρος ότι περνάει και η σκέψη της απαγόρευσης που για λόγους συμβολισμού που έχει θέσει η απόφασή σας αυτή είναι πολύ δύσκολο να εκδοθεί.

2) Έστω 'οτι η εκδήλωση στέφεται με επιτυχία και δεν συμβαίνει το παραμικρό. Το συμπέρασμα είναι ότι τα εξάρχεια είναι ασφαλή και δεν υπάρχει πρόβλημα; Ασφαλώς και ΟΧΙ. Το πρόβλημα των Εξαρχείων και των άλλων γκετοποιημένων περιοχών θα εξακολουθήσει να υπάρχει 'οσο το Κράτος μένει θεατής και δεν επιβάλλει την τάξη.

3) Είστε έτοιμοι να χρεωθείτε γιατί σίγουρα σε σας θα χρεωθούν-και θα είναι τεράστιο πλήγμα για την τόσο πετυχημένη και δυναμική συνδικαλιστική σας δράση-τυχόν επεισόδια και έκνομες ενέργειες που ενδεχομένως να γίνουν; Είμαι σίγουρος ότι εντος της οριοθετηθείσας περιοχής με τον σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό δεν θα υπάρξει το παραμικρό. Στην περιφέρεια 'ομως σε διάφορους άλλους ευπαθείς στόχους είναι πολύ πιθανόν κάτι να συμβεί και κανείς δεν μπορεί να το διασφαλίσει. '

Οπως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει το τι θα γίνει εντός της ίδιας περιμέτρου της εκδήλωσης μετά το πέρας αυτής.

Και μην πει κάποιος γιατί δεν θα είναι συνετό μα αφού τόσες φορές έχουν γίνει επεισόδια ακόμη μία φορά να γίνουν τι έγινε;

Δεν είναι έτσι και το ξέρετε ότι με την ασφάλεια και ειρήνη των πολιτων κανείς δεν μπορεί να παίζει.

Η αστυνόμευση δεν είναι δεν μπορεί να είναι ιδέα και συμβολισμοί αλλά αποτέλεσμα και μόνον απαοτέλεσμα.

Εν κατακλείδει είναι σαν να κοροιδεύουμε τον κόσμο αλλά και τους εαυτούς μας φυσικά με το να κάνουμε μία εκδηλωση για να αποδείξουμε ότι ελέγχουμε ένα χώρο που στην ουσία δεν τον ελέγχουμε.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου που σκοπό δεν είχαν να στενοχωρήσουν κάποιους.

΄Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική.

Μην παρασύρεσθε και κολακεύεσθε απο διάφορες φωνές όπως του Αδώνιδος ο οποίος δίκηο έχει να φωνάζει γιατί έχει πολλάκις πληγεί αλλά πιστεύω ότι τον λόγο του τον χαρακτηρίζει η αμετροέπεια."

Τάσος Παρασκευόπουλος

Αστυνομικός ε.α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis